DünyaManşetTürkiye

İran’daki deprem Van’ı vurdu

İran'ın Khoy kentinde saat 08:53'te 5,9 büyüklüğündeki bir deprem Van'da hissedildi. Depremde 7 kişi can kaybetti.

AFAD’ın bildirdiğine göre, İran’ın Khoy kentinde saat 08:53’te 5,9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem, Van ve çevre illerde de hissedildi. Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler’de hasar oluştu. İçişleri Bakanı Soylu, depremde 7 vatandaşımızı kaybettik, enkaz altında olanlar var” açıklamasını yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sınırda yer alan İran’ın Khoy şehrinde, yerin 5,22 kilometre derinliğinde, saat 08.53’te 5,9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

DEPREM VAN’DA DA HİSSEDİLDİ

Van Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İran’da sabah saatlerinde gerçekleşen ve merkez üssü Khoy kenti olan deprem, kentte de hissedildi. Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler’de hasar oluştu. Bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi. Gelenler Köyü’nde hissedilen depremde, kerpiçten yapılan evlerin yıkıldığı görüldü.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: 7 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Can kayıplarımız olduğu yönünde ilk değerlendirmeleri aldık. Evlerde özellikle yıkımlar söz konusu. AFAD ekiplerimiz ilgili köylere ulaştılar. Enkaz altında da kalan vatandaşlarımız var. 4’ü yetişkin 3’ü çocuk depremde kaybetti. AFAD ekiplerimiz Van Özpınar köyüne ulaştı, diğerlerine ulaşmak üzere. Enkaz altında vatandaşlarımızın olduğu belirtiliyor. 5 vatandaşımız yaralı olarak hastanelere ulaştırıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu