EkonomiKıbrısManşetSiyaset

İş insanlarından kamuda örgütlü sendikalara tepki! “Koyun can derdinde kasap et”

Alayköy Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği Başkanı Metin Yılgın, turizmciler başta olmak üzere özel sektörün içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekerek, Hayat Pahalılığı ödeneğinin durdurulmasını protesto eden sendikaları eleştirerek, “Koyun can derdinde, kasap et” dedi


Pandemi döneminde hükümetin aldığı kararlardan memnun olmayan özel sektör ve kamu çalışanlarının sayısı günden güne artıyor. Bir yandan farklı sektörlerde faaliyet gösteren özel sektör çalışanları hükümete karşı eylemler gerçekleştirirken, diğer yandan da kamuda örgütlü birçok sendika da hükümete karşı ayaklandı.

Turizm Emekçileri İnisiyatifi’nin Başbakanlık önünde kurduğu ‘Açlık Çadırı’ eylemi devam ederken, kamuda örgütlü 6 sendikanın yanı sıra sağlıkta örgütlü hekim sendikası da hükümetin kararlarına yönelik grev ve eylem gerçekleştirdi. Bugün, hayat pahalılığı ödeneğinin durdurulması kararını protesto eden kamuda örgütlü 6 sendika, tam gün grev kararı alarak Meclis önünde eylem gerçekleştirdi.

Alayköy Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği Başkanı Metin Yılgın, turizmciler başta olmak üzere özel sektörün içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekerek, Hayat Pahalılığı ödeneğinin durdurulmasını protesto eden sendikaları eleştirerek, “Koyun can derdinde, kasap et” dedi.

“ABESLE İŞTİGAL”

Kamu çalışanlarının HP ödeneğinin ödenmesi için yaptıkları çağrıları normal şartlar altında desteklediğini söyleyen Yılgın, “Şuan ki koşulda 5 bin esnaf kepenk indirmişken, hatta turizm sektörü çalışanlarının açlıktan ölüme terkedildiği bir dönemden geçerken, sendika başkanları tarafından açlık çadırları önünde yapılan ‘kazanız mübarek olsun’ açıklamaları abesle iştigaldir ve üzücü bir durumdur” ifadelerini kullandı.

“YAKIŞTIRAMADIK”

Metin Yılgın, “Bu kadar insan geçinemezken, anne babaların çocukların yüzüne bakacak hali kalmamışken, bu dertlerle mücadele eden bir kesim varken, ‘HP hakkımızdır söke söke alırız’ denmesini yakıştıramadık” şeklinde konuştu.

“KEŞKE FARKLI BİR TUTUM SERGİSELERDİ”

Alayköy Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği Başkanı Metin Yılgın, “Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisi’ni konuştuğumuz kadar,  komşunun açlığını konuşmuyoruz. Birileri can derdindeyken kasap et derdinde muhabbetine geçmeyelim. Keşke Kıbrıs’ın dokusu olan öncü sendikalar, “Hayat Pahalılığı ödeneğini bize vermiyorsanız özel sektörde zorda olan insanlara, mağdur kesimlere, aç kalan çocuklara verin” diyebilselerdi. Onlardan böyle bir tutum beklerdik. Bu yapılan açıklamalar Kıbrıs’ın dokusuna aykırı uygunsuz açıklamalardır. Çünkü Kıbrıs Türk halkı komşusu açken tok yatamaz” sözleriyle sendikaları eleştirdi.

Yılgın konuşmasına şöyle devam etti;

“Bunca kötü ekonomiye ve sıkıntılara tepki göstermeyen, eylemlere destek olmayan bir yapıdayken, yüzde 10’luk HP kesintisi hakkında değil de yüzde 100’lük maaş kaybedenler hakkında konuşulsa. Toplum mühendisleri, toplumu ikiye bölmeye çalışıyor. Bölücülük faaliyetleri yanlış hareketlerdir. İçinden geçilen bu zor günlerde el ele vererek bu süreci aşmalıyız. Zaman birlik beraberlik zamanıdır. Özel sektörde kamu sektörü de kendi üzerine düşen fedakârlıkları yapmalıdır. Uzayacağı öngörülen bu süreçte sükûnet çağrısı yapıyor, tüm kesimleri bunları düşünmeye davet ediyoruz…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu