EkonomiKıbrısManşet

İş yapma zamanı

Başbakan, Pazarcılar Birliği ile görüşmüş, ricada bulunmuş ve pek çok ürün pazarda yüzde 50 ucuzlamış! (Yorum ya da duyum değil, kendi paylaşımı) Belki marketler birliğinden de ricada bulunur!

Başbakan Faiz Sucuoğlu geride bıraktığımız hafta  Pazarcılar Birliği ile görüşmüş, onlardan ricada bulunmuş ve pek çok ürün pazarda yüzde 50 ucuzlamış!

Bu bilgiler bizzat Sayın Sucuoğlu tarafından verildi. Yani bu bir duyum değil..

Elbette sadece o gün kurtarıldı.

Yani 3,5 saat.

Sonrası fiyatlar yine malumunuz olduğu üzere oldukça yüksek.

Zaten akaryakıta gelen zammın sonrasında bir çok kaleme geldiği gibi pazarda satılan meyve, sebze gibi ürünlere zam yapılmaması beklenemez.

Dolayısıyla bu sizlerin de takdir edeceği gibi insanların alım gücünü iyileştirecek bir hamle değil. Bunun için yeni kurulan hükümetin öncelikle odaklanması gereken konu halkın satın alma kabiliyetini artırmak olmalıdır. Yani alım gücünü yeniden kazandıracak tedbirlerin alınması.

Bu arada Türkiye’den ilaç ithalatında bir sıkıntı yaşanıyor. Bunun nedeni tam olarak nedir bilmiyorum, lakin eczanelerde ilaç yok ve kısa bir süre sonra ilaca % 37.43 zam gelmesi bekleniyor.  Akaryakıta ise okkalı bir zam geldi ve belli ki gelmeye devam edecek. Rusya-Ukrayna krizi şimdilik görünen olumsuz bir etken. Ve bu haliyle akaryakıt borsasını etkiliyor. Kısacası akaryakıtta zam kaçınılmaz görünüyor.

Fiyat istikrar fonu da aktifleştirilmeyince bu halka olumsuz yansıyor. Bunun akabinde elektrik zammı kapıda. Yeni hükümetin kaçınılmaz gündeminden biri de belli ki önümüzdeki günlerde bu olacak. Zira fueloil ile çalışan santrallerin üretim maliyetleri arttı. Doğal olarak elektrik zammı kaçınılmaz olurken başta üreticiler olmak üzere herkesi ciddi anlamda olumsuz etkileyecektir. Bütün bunların yanı sıra tükettiğimiz pek çok ürünün her gün yavaş yavaş zamlandığını görüyoruz.

Nitekim dövizdeki hareketlenmelerin de zamların pek çoğu üzerinde etkisi olduğunu görebiliyoruz. Ve fakat bizim gelirlerimiz Türk Lirası para birimi olduğu için alım gücümüz her gün biraz daha düşüyor ya da erozyona uğruyor. Dolayısıyla yeni hükümetin odaklanması gereken öncelikli konu ekonomidir. Seçim bitti ama geçim derdi büyüyerek devam ediyor. Ve kim ne derse desin alım gücünün gözle görülür şekilde gerilemesi bugün içinde bulunduğumuz en önemli sorunumuzdur.

Başbakan, Pazarcılar Birliği ile görüşmüş, ricada bulunmuş ve dün pek çok ürün pazarda yüzde 50 ucuzlamış! (Yorum ya da duyum değil, kendi paylaşımı) Belki marketler birliğinden de ricada bulunur!!!

Eczanelerde ilaç yok ve kısa bir süre sonra ilaca % 37.43 zam geliyor. Akaryakıtta okkalı bir zam daha kapıda. Elektrik zammı başta üreticiler olmak üzere herkesin uykularını kaçırıyor. Bunlar dışında da tükettiğimiz pek çok ürün her gün yavaş yavaş zamlanıyor.

Dövizdeki hareketlenmelerin zamların pek çoğu üzerinde etkisi var. Ama bizim gelirlerimiz Türk Lirası cinsinden olduğu için alım gücümüz her gün biraz daha eriyor. Seçim bitti ama geçim derdi büyüyerek devam ediyor. Ve kim ne derse desin alım gücünün, öngörülebilirliğin, işletmelerinin sermayesinin, emekçinin ve emek piyasasının korunması “euro’ya endeksleme politikası”ndan geçiyor! Başbakan, Pazarcılar Birliği ile görüşmüş, ricada bulunmuş ve pek çok ürün pazarda yüzde 50 ucuzlamış! (Yorum ya da duyum değil, kendi paylaşımı) Belki marketler birliğinden de ricada bulunur!!!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu