KıbrısManşet

İş yapmaya çalışanların “önünü kesmeyin”

Afet bölgelerine gönderilecek yardımlarla ilgili kurumlar arası koordinasyon sorunu tepkiye neden oldu

“Girne’den Lefkoşa’ya gönderilen erzak paketleri, Lefkoşa’dan yeniden Girne’ye gelerek buradan Türkiye’ye doğru yola çıkıyor”

“Paketleri istediğiniz şekilde ayıralım, TIR’ı da siz yollayın burada yükleyip yollayalım diyoruz ‘olmaz’ deniyor”

“MOTİVASYONU DÜŞÜRÜYOR” …

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, afet bölgelerine gönderilecek yardım kolilerine ilişkin yaşanan sıkıntılara isyan etti. Erzak kolilerinin Lefkoşa’da toplanarak Girne üzerinden gemilerle Türkiye’ye gönderildiğini belirten Başkan Şenkul, kolilerin 2 kez indirilip yüklendiğini bu işlemin de motivasyon kırıcı olduğunu dile getirdi. “Erzakları istenilen şekilde ayıralım, TIR Girne’ye ulaştığında burada yükleyelim o şekilde yollayalım” tekliflerine de olumlu dönüş alamadıklarını belirten Şenkul, “75 gönüllünün morali bozuluyor, motivasyonu düşüyor” uyarısında bulundu.

“ANA MERKEZ 4-5 ALT MERKEZE YAYILMALI” …

Bakanlar Kurulu neden gösterilerek, erzak kolilerinin Girne’den Lefkoşa’ya daha sonra yeniden Girne’ye ve buradan da Türkiye’ye gönderildiği süreci eleştiren Başkan Şenkul; “Derdim polemik yaratmak değil, bu yardımları eksiksiz ve hızlıca bölgelere ulaştırmaktır. Bunun da yöntemi bir merkezden koordinasyonu sağlanmaktır doğru, ama operasyonu bunu yapabilecek 4-5 alt merkeze yaymaktan geçer” diye konuştu. “Bağcı ile işimiz yok, derdimiz üzüm yemek” diyen Şenkul, “İş yapmamanıza alıştık da iş yapmaya çalışanların önünü kesmeyin bari” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu