KıbrısManşet

İŞAD: Altyapı yetersizliklerinden kaynaklı alternatif enerji modellerine yönelinmesi gerekiyor

İŞAD, altyapı yetersizliklerinden kaynaklı alternatif enerji modellerine yönelinmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bizim için önemli olan insanımızın üretmesi ve var olması gerektiğidir” dedi.

Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği (İŞAD), bugün saat 11.00’da Concorde Hotels’de ‘Elektrik Problemleri ve Çözüm Önerileri’ konulu basın açıklaması yaptı.

MAMÜLCÜ: KAMUNUN ELEKTRİK SORUNUNA KARŞI DAHA İYİ ÖNLEMLER ALMASI GEREKİYOR

İŞAD adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Enver Mamülcü, kamunun elektrik sorununa karşı daha iyi önlemler alması gerektiğini belirtti.

Mamülcü, altyapı yetersizliklerinden kaynaklı alternatif enerji modellerine yönelilmesi gerektiğini belirterek, “Uzun vadede altyapı sorunları çözülmesi durumunda elektrik maliyetleri düşebilir” ifadelerini kullandı.

“ŞİKAYET ETMEK YERİNE ÇÖZÜM ÜRETME SANATINI İLKE EDİNDİK”

İŞAD için önemli olan hususun ‘toplumun üretebilmesi ve var olması gerektiği’ olduğuna dikkat çeken Mamülcü, “Şikayet etmek yerine çözüm üretme sanatını ilke edindik” dedi.

Mamülcü, uzun zamandır ülkenin ‘kanayan yarası’ olan elektrik talebinin karşılanmamasından ciddi sorunların yaşandığını belirtti.

Ülkenin karanlığa mahkum edildiğine vurgu yapan Mamülcü, yolların karanlık olmasından dolayı trafik kazalarının arttığını, bu doğrultuda de can kayıplarında artış yaşandığını söyledi.

“OLUŞAN SİYASİ LİYAKATSİZLİKTEN KAYNAKLI ÇÖZÜM BAĞLAMINI BULAMADIK”

Mamülcü, dernek olarak tüm bu problemlerin giderilmesi için araştırmalar yaptıklarını ifade ederek, “Değişen siyasi arena ve oluşan siyasi liyakatsizlikten kaynaklı çözüm bağlamını bulamadık” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu