GenelKıbrısManşet

İŞAD’tan hükümete çağrı

İŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Enver Mamülcü GIYNIK Web TV’de önemli açıklamalarda bulundu, “Seçim sistemi değişmeli, erken seçimin Nisan 2022 tarihinde olması ülkenin kaybetmesi demektir. Böyle giderse, 2023 yılında özel sektör ayakta kalamayacak gibi görülüyor.” dedi.

Mamülcü, “Seçim sistemi değişmeli, ülke seçimlerle ve seçim içerisindeki prangalarla yönetiliyor. İŞAD olarak seçim sisteminin değişmesi gerektiğini savunuyoruz. Erken seçim için önerilen Nisan 2022 tarihi ülkenin kaybetmesi demektir” ifadelerini kullandı.

Etkin denetim vurgusu yapan Mamülcü, ülkenin bir kapanmayı daha kaldıramayacağını söyleyerek mevcut durumun bile değişmesi gerektiğini vurguladı ve büyük açılımlar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

“Alınan kararlarla ekonomik faaliyetlerimiz sona ermek üzeredir” şeklinde konuşan Mamülcü, “Sağlık kararları ekonomiyi desteklemiyor. Kararlar alınırken sağlık ve ekonomi arasındaki denge kurulamadı.” dedi.

Sağlık ve eğitimden asla tasarruf edilemeyeceğini vurgulayan Mamülcü, “Harcamaların kısılması gerekiyor, gereksiz harcamalardan tasarruf şart. Böyle giderse, 2023 yılında özel sektör ayakta kalamayacak gibi görülüyor.” ifadelerini kullandı.

İŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Mamülcü, İŞAD 2021 Vizyon Belgesi’nden de bahsetti ve önerileri şöyle sıraladı;

1-Sistem değişikliği

2-Kamu Reformu

3- Yatırım ve Teşvikler

4- Üniversitelerin sahaya inmesi

5- Ülkenin vergi cenneti haline getirilerek finans merkezi konumuna getirilmesi

7- Yeşil Hat tüzüğünün geliştirilerek Rum kesimi ile ticaretin artırılması

Diğer Haberler

Başa dön tuşu