GenelKıbrısManşet

İşaret diliyle şarkı söylediler

Yarışma için 2-3 ayda işaret dilini öğrendiler, şarkılarını işaret dilini kullanarak söylediler, yarışmada iz bıraktılar.

GIYNIK ÖZEL

Yarışma için 2-3 ayda işaret dilini öğrendiler, şarkılarını işaret dilini kullanarak söylediler, yarışmada iz bıraktılar.

TED Kuzey Kıbrıs Koleji müzik grubu, dün yapılan Telsim Freezone 10’uncu Liselerarası Müzik Yarışması’nda şarkılarını işaret dilini kullanarak söylemesi, izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Finalde, şarkılarını işaret dilini kullanarak söyleyen TED Kuzey Kıbrıs Koleji öğrencileri, gönülleri fethetti. Farkındalık oluşturan öğrenciler, müzik yarışmasında iz bıraktı.

Müzik öğretmenleri Pembe Gürtekin yönetiminde çalışan ve işaret dilini 2-3 aylık sürede öğretmenleri Nur Tandoğdu’dan öğrenen öğrencilerin sahne performansı göz doldurdu. Edinilen bilgiye göre, öğretmen Nur Tandoğu işaret dilini kısa sürede önce kendisi öğrendi, sonra da öğrencilerine öğretti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Telsim iş birliğinde düzenlenen Telsim Freezone 10. Liselerarası Müzik Yarışmasının finali dün yapıldı. En büyük ödül olan stüdyo kaydı ve klip ödülünü, “En İyi Orkestra” ödülüyle Namık Kemal Lisesi kazandı.

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen yarışmaya, 25 liseden toplam 29 grup katıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu