GenelKıbrısManşet

İşçi Bayramı’nda işçinin feci ölümü

DEVRİM DEMİR

Özbekistanlı Sunnatillo Rustamov, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda çalıştığı ağılda meydana gelen kazada hayatını kaybetti

ÖN İZİNLE ÇALIŞIYORDU

İş güvenliği ve sağlığının halen istenilen seviyeye getirilemediği KKTC’de iş kazalarının önüne bir türlü geçilemiyor. İş kazalarının son kurbanı, çalışmak için ülkeye kısa süre önce ön izinle gelen 50 yaşındaki Sunnatillo Rustamov oldu. Özbekistan uyruklu Rustamov, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda çalıştığı ağılda patoz (harman) makinesine düşerek, olay yerinde feci şekilde can verdi. Yaşanan bu son ölüm, iş kazalarının ne yetkililere ne işverenlere ne de işçilere ders olmadığını gösteriyor.

POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI

Girne’ye bağlı Ağırdağ köyünde önceki gün öğleden sonra meydana gelen kaza büyük üzüntü yarattı. Şevket Seren’in işletmeciliğini yaptığı ağılda kısa süre önce çalışmaya başlayan Rustamov, balyaları parçalamak için kullanılan çalışır durumdaki vagon içerisinden, ipleri çıkarmaya çalıştığı sırada patoz makinesine düştü. Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Boğazköy Polis Karakolu’nda görevli polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken, işyeriyle ilgili soruşturma da başlatıldı.

OTOPSİ BUGÜN YAPILACAK

Özbekistanlı Sunnatillo Rustamov’un ülkeye kısa süre önce ‘Ön izinle’ geldiği ve bir süreden beri Şevket Seren’e ait ağılda çalıştığı öğrenildi. Daha iyi şartlarda para kazanıp ailesine göndermek için yabancı bir ülkede çalışmaya gelen Rustamov’un evli olduğu bilgisi de verildi. Ağırdağ’da meydana gelen feci iş kazası sonrası gerçekleşen ilk incelemenin ardından, Sunnatillo Rustamov’un cansız bedeni Lefkoşa Hastanesi Morguna kaldırıldı. Rustamov’un kesin ölüm sebebi, bugün gerçekleşecek otopsi sonrası belirlenecek. Ölümlü kazanın meydana geldiği ağılın polis tarafından mühürlendiği de öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu