GenelKıbrısManşetTürkiye

İsias Otel’den 4 kişi yakalandı

36 bin kişinin öldüğü depremden etkilenen bölgelerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 24 şüpheli tutuklandı

TC Başsavcılığı, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin hayatını kaybettiği İsias Otel sorumluları yakalandığını bildirdi

Başsavcılık yakalananların isimlerini Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Amine Bozkurt ve Şule Özbek olarak açıkladı

Asrın felaketinde yıkılan binalarla ilgili olarak 221 zanlının sorumlulukları saptandığı, bunlardan 24’ünün kaydedildi

221 ZANLI 24 TUTUKLU…

Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda, sorumlulukları tespit edilen 24 şüpheli tutuklandı. Başsavcılıklarca resen başlatılan soruşturmalarda 221 zanlının sorumlulukları saptandı. Yakalanan şüphelilerden 24’ü çıkarıldıkları hakimliklerce tutuklandı, 11 şüpheli hakkında adli kontrole hükmedildi. Ayrıca 5 şüpheli hakkında yakalama kararı, 54 kişi hakkında da gözaltı talimatı verildi. 60 kişi halen gözaltında bulunurken, şüphelilerden 10’unun hayatta olmadığı belirlendi. Yapılan incelemelerde, 5 zanlının ise yurt dışında olduğu tespit edildi.

İSİAS’TAN 4 KİŞİ GÖZALTINDA…

Adıyaman’daki İsias Otel’in depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında otel sorumlusu 4 kişi gözaltına alındı. Adıyaman Başsavcılığından yapılan açıklamada, “İsias Otel sorumluları olan Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Amine Bozkurt ve Şule Özbek yakalanmış olup, gerekli işlemleri için Adıyaman ilimize intikalleri sağlanmaktadır. Sorumlulukları bulunan olası diğer şüpheli/şüpheliler için çalışmalarımız titizlikle devam etmekte ve tüm tedbirler alınmaktadır” denildi.

HIRSIZLIK VE YAĞMADAN 205 ŞÜPHELİ…

Öte yandan, TC Cumhuriyet başsavcılıkları, depremler sonrasında bölgede gerçekleşen hırsızlık, yağma, nitelikli dolandırıcılık olaylarıyla ilgili de harekete geçti. Bu kapsamdaki soruşturmalarda ise 309 olayla ilgili 205 şüpheli saptandı. Bu şüphelilerden 124’ü çıkarıldıkları hakimliklerce tutuklandı, 25 kişi hakkında adli kontrole hükmedildi. Soruşturmalar çerçevesinde 28 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken, bir kişi ifadesinin ardından serbest bırakıldı, 8 şüpheli ise halen gözaltında bulunuyor.

Made with LogoLicious Add Your Logo App

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu