GenelKıbrısManşetTürkiye

İsias Otel’i yandaki “simitçi” yıkmış!

65 kişiye mezar olan otelin tutuklu sahiplerinin avukatı akıl-almaz iddialar ortaya atacak kadar “pişkin” çıktı

Avukata göre depremde kum yığınına dönen otel, yan taraftaki simitçinin otelin üstüne yıkılmasıyla çökmüş

Grand Isias Otel’in bilirkişi raporu da skandallarla dolu, “Otelin temeli doğru atılmadı, kirişler yetersiz. İlk depremde yıkılırdı”

 

ZANLILARIN PİŞKİN AVUKATI…

Adıyaman’daki Grand İsias Otel’in tutuklu sahiplerinin avukatının söyledikleri “kan dondurdu”. Depremde kum yığınına dönen, otelin, yan taraftaki simitçi ve hamburgercinin otelin üstüne yıkılmasıyla otelin çöktüğünü söyleyecek kadar ileri giden avukat, müvekkilleri aleyhine konuşanlara dava açacaklarını söyledi. Depremde 25’i çocuk, 35’i Kıbrıslı Türk 65 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel’in sahiplerinden Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Efe Bozkurt tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. Gazeteci Murat Ağırel, Halk TV’de katıldığı programda otelin sanıklarının avukatı ile görüştüğünü aktardı.

 

DAVA DA AÇACAKMIŞ…

Murat Ağırel, programda avukat ile görüşmesini şöyle aktardı: “Adıyaman Adliyesi’ne gittim. Dosyadaki bütün şeyleri öğrendim. Sanıkların avukatını buldum, ‘Şu anda ev taşıyorum sonra konuşalım’ dedi. İsias Otel ile ilgili birkaç sorum var dedim. İki bina birleştirildi mi gibi sorular sordum. ‘Ya kardeşim’ dedi, ‘burada bir sürü bina yıkıldı. Bizim otel sağlamdı, yanındaki simitçi ve diğer hamburgerci bizim otelin üstüne yıkılınca bizim otel ondan yıkıldı’ dedi. ‘Bunun haricinde beyan veren, televizyonlarda konuşan herkes hakkında da suç duyurusunda bulunacağız’ dedi. Yüzlerce kişi öldü, gençler öldü orada dedim, ‘onlar yıkılmasaydı bizim otel yıkılmazdı’ dedi.”

 

SKANDALLARLA DOLU RAPOR…

Grand Isias Otel’in bilirkişi raporu da skandallarla dolu. TC Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan otelin sahibi Ahmet Bozkurt’un ifadesine ve enkazda yapılan bilirkişi incelemesi sonrası oluşturulan ön inceleme raporu ortaya çıktı. Raporda şu ifadeler dikkati çekiyor. Temeli ve kolonları 5 kata göre tasarlandı. Ancak temeli doğru atılmadı. Kirişler yetersiz. Kat artırımı yapılması da ciddi bir hataydı. Tali kirişlerinin yetersiz olduğu ve bodrum katın üst döşemesinde de tali kirişlerin bulunmadığı tespit edildi. Temelden yanlışların başladığı binanın en düşük depremlerde dahi yıkılmasının mümkün olduğu kanaati olmuştur.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu