GenelKıbrısManşet

İsias Otel’in avkukatları: “Gerek yok” dedi, Şampiyon Meleklerin avukatı: “Uzman görüşleri de dikkate alınmalı” dedi

Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde İsias otel davasının 2. duruşması devam ediyor.

Mahkeme heyeti uzmanların dinlenmesine karar verdi.

Adıyaman’da yaşanan ve birçok can kaybına neden olan otele ilişkin davanın yeni gelişmeleri, uzman görüşlerinin mahkeme dosyasına eklenmesi talepleriyle sürüyor. Aile avukatlarından Yiğit Gökçehan Koçoğlu, olayın akademik boyutunu vurgulayarak, Gazi Raporu’na karşın 2 uzmanın görüşlerinin de dikkate alınmasını talep etti.

Sanık avukatları ise, dosyada zaten uzman görüşlerinin bulunduğunu belirterek, yeni görüşlerin dinlenmesinin gerekli olmadığını ifade ettiler. Mahmut Sevindik, uzmanların niteliğini sorgulayarak, önce uzman olduklarını belgelendirmeleri gerektiğini dile getirdi. Recep Kılıç ise, Gazi Üniversitesi uzmanlarının yeterli olduğunu savundu.

Davanın mağdurları arasında yer alan Afet Aktuğralı ve Meryem Ekiz, adalete olan güvenlerini dile getirerek davayı takip edeceklerini belirttiler. Ayrıca, katillere en ağır cezanın verilmesini istediler.

Tanık Murat Kuştepe ise, olayın yaşandığı gece otelin otoparkında bulunduğunu ve binanın yıkıldığını ifade etti. Otelin dış cephesinin kaplandığını, ancak iç kısmını fazla gözlemlemediğini belirtti.

Haber Kıbrıs

Diğer Haberler

Başa dön tuşu