GenelKıbrısManşetToplum

İsias’ta cinayet var , iddianamede kasıt yok!

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, “İddianame ile bir şey bitmiş değil. Asıl süreç, asıl mücadele şimdi başlıyor” sözleriyle toplumdan destek talep etti

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, “İddianame ile bir şey bitmiş değil. Asıl süreç, asıl mücadele şimdi başlıyor” sözleriyle toplumdan destek talep etti.

SANIKLAR TAKSİR SUÇUYLA YARGILANACAK
Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 72 kişiye mezar olan İsias Otel ile ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı.  İddianamede şüphelilerin her birinin 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi. Söz konusu iddianamede sanıklar “Taksir” yani “kusur işleme” suçuyla yargıç huzuruna çıkacak ancak Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği; yaşanan olayda “Olası kast” suçunun işlendiğini savunuyor. Şampiyon Meleklerin aileleri sosyal medyada adeta ayaklandı ve mücadelenin şiddetle artacağı mesajını verdi. Onlarca aile “Çocuklarımızın katilleri için sadece 22 buçuk yıl hapis cezası isteniyor” mesajı verdi.

KAMUOYUNDAN DESTEK TALEBİ
Adıyaman’da yaşanan deprem felaketinde yıkılan İsias Otel’in enkazında hayatlarını kaybeden Şampiyon Melekler için dava süreci kritik bir aşamaya geldi. Dava iddianamesinin açıklanmasının ardından, ‘kasıt’ suçlamasının yer almadığı iddianame ailelerin büyük tepkisine neden oldu. “Taksir değil olası kast” talebinde ısrar eden Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği üyeleri ve aileler, iddianameye tepki için sosyal medya paylaşımlarına da yoğunluk verdi, kamuoyu desteği istedi.

“GİDEN CANLARIN BEDELİNİ TEK TEK ÖDEYECEKLER”
“Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, “İddianame ile bir şey bitmiş değil. Asıl süreç, asıl mücadele şimdi başlıyor. İddianamede olası kast istiyoruz. Katiller 5 yıl ile kurtulamaz. 66 canımızın bedelini tek tek ödeyecekler” dedi. Kamuoyu desteğine asıl şimdi ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Karakaya, “Lütfen daha çok destek olalım. Paylaşımlarımızı artıralım. Davamız, hassasiyetimiz, Sosyal medyada ilgi çekmeye devam etmeli” dedi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu