KıbrısKültür SanatManşetToplum

İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Recognise Belgesini almaya hak kazandı

Katıldığı her platformda özelde İskele’yi genelde KKTC’yi tanıtan, uluslararası arenada ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırmayı başaran İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, 2004 yılından bu yana üyesi olduğu Uluslararası Dünya Halk Dansları ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Birliği CIOFF’ta aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. CIOFF Kuzey Kıbrıs da KKTC’de üyesi olan festivallere Recognise(CIOFF tarafından tanınan) belgelerini takdim etti.

Genel merkezi İskele Belediyesi olan CIOFF Kuzey Kıbrıs, dün (24 Ocak) İskele AKM’de belge takdim töreni düzenledi. Törene İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Uluslararası FOGEM Summer Joy Çocuk Halk Dansları Festivali, Uluslararası Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi Golden Grape Halk Dansları Festivali, Uluslararası Tatlısu Belediyesi Halk Dansları Festivali ile MEB Uluslararası 23 Nisan Çocuk Halk Dansları Festivali yetkilileri katıldı.

Düzenlenen törende İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni aynı zamanda CIOFF Kuzey Kıbrıs Başkanı olan Özlem Kadirağa, 2004 yılında CIOFF’a katılan,2013 yılından itibaren de CIOFF Festivali olarak kabul edilen  İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’na belgesini eğitmen aynı zamanda İskele Belediyesi İdari Sorumlu Gülgün Dargın’a takdim etti.

BASIN BİRİMİ PERSONELİ EBRU KIRMIZI’YA TAKDİR ÖDÜLÜ TAKTİM EDİDİ
Öte yandan belge takdim töreninde İskele Belediyesi Basın Birimi personeli Ebru Kırmızı da onurlandırıldı. CIOFF Kuzey Kıbrıs Başkanı Özlem Kadirağa, törene katılarak halk dansları ekibi adına belgesini alan Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Dr. Fatma Çimen Tuğlu ile birlikte Ebru Kırmızı’ya geçtiğimiz yıl  Yunanistan’ın Corfu Adası’nda düzenlenen CIOFF Akdeniz Ülkeleri Halk Dansları Festivali’nin logo çalışmalarına katkı koyması nedeniyle takdir ödülü takdim etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu