GenelManşet

İskele Belediyesi, polisle işbirliği içinde denetimlerini sürdürüyor

İskele Belediyesi, Zabıta Birimi yanı sıra, Çevre ve Sağlık Bölümü, belediye sınırları içindeki işletmelere denetimlerini sürdürüyor. Belediyenin denetimlerde, İskele Polis Müdürlüğü ile dirsek temasında olduğu bildirildi.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamada, belediyenin İskele ve 21 köyünde aktif rol oynamaya ettiği, belediye  Zabıta Biriminin yanı sıra Çevre ve Sağlık Bölümü’nün, yasa ve kurallar konusunda, İskele Belediyesi sınırlarında bulunan işletmeleri yakından takip ettiği kaydedildi. Açıklamada, belediyenin İskele Polis Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde denetimlerini 7/24 sürdürdürdüğü belirtildi.

Ekibin, 23 Mart akşamı İskele Polis Müdürlüğü ekipleriyle sahada olduğu ve yapılan denetimlerde içki ruhsatlarının yanı sıra ürünlerin kullanım tarihleri ile hijyen kurallarına uyulup uyulmadığının kontrol edildiği ifade edilerek, kurallara uymayan kimi işletmelere cezai işlem uygulandığı kimi işletmelere sözlü uyarıda bulunulduğu vurgulandı. Çevre ve Sağlık Bölümü’nün de, inşaat firmalarını  mercek altına aldığı belirtilerek, denetimlerde işçilerin yaşam sürdüğü koğuşların yanı sıra mutfak ve atık su konusunun özellikle kontrol edildiğini kaydedildi.

İhbarlar anında denetleniyor

Açıklamada, “Birçok noktada gördükleri sorunları çözen, kurallara ve yasalara uymayanlara cezai işlem uygulayan İskele Belediyesi Zabıta Birimi bünyesinde oluşturulan Çevre ve Sağlık Bölümü, ihbarlara da büyük önem veriyor. İskele ve köylerinde yaşayanların yanı sıra İskele’yi ziyaret edenler de Bölüm Sorumlusu Cemal Kurteli’ye 0548 810 11 01 numaralı telefondan ulaşabilecek ya da WhatsApp üzerinden mesajlarını iletebilecekler.” ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu