KıbrısManşetToplum

İskele hamsiye doydu

Karadeniz Kültür Derneği tarafından bu yıl İskele’de 15. kez Hamsi Festivali düzenlendi

Karadeniz Kültür Derneği tarafından bu yıl İskele’de 15. kez Hamsi Festivali düzenlendi.

İSKELE, FARKLI KÜLTÜRLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Karadeniz Kültür Derneği ile İskele Belediyesi iş birliğindeki Hamsi Festivali’nin 15’incisi gerçekleştirildi. Derneğin İskele binasının avlusunda yer alan festivalde, Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları İskele ve Girne şubelerinin horon ekipleri gösteri sundu. Festivalde konuşan Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek, İskele de birçok farklı ulustan insanın yaşadığını ve kültürlerin hoşgörü içerisinde kaynaştığını dile getirdi. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da İskele’de birçok farklı kültüre ev sahipliği yapıldığını anlattı. Sadıkoğlu, İskele’de düzenlenen bu tür kültürel festivallerin önemine işaret etti.

FEYZİOĞLU: HEPİMİZ BİRİZ VE AYNIYIZ
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ise, Karadeniz insanının Türk milletinin harcı ve toprağa sıkı sıkı sarılan kökleri olduğunu ifade etti. Büyükelçi Feyzioğlu, “Buraya kimimiz 1571’de, kimimiz 1974’ten sonra geldik. Ama hepimiz asil Türk milletinin asli unsurlarıyız” diyen Büyükelçi Feyzioğlu, kimsenin ayrı olmadığını, herkesin bir olduğunu söyledi. Büyükelçi Feyzioğlu, Derneğin yönetiminde daha fazla kadın olması gerektiğini de kaydetti. Kadınların el attıkları her yeri daha da güzelleştirdiklerini dile getiren Feyzioğlu, kadınların da yönetimde olmasıyla birlikte derneğin daha güzel işlere imza atacağına inandığını sözlerine ekledi.

TATAR: KÜLTÜR ZENGİNLİĞİMİZE ZENGİNLİK KATILIYOR
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ülkenin gelişmesi ve tanıtılması için çalışmaların süründürülmesi gerektiğini aktardı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karadeniz Kültür Derneği tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen Hamsi Festivali’ne katıldı. Tatar, Hamsi Festivali’nde yaptığı konuşmada, orada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, geçen hafta bulunduğu Trabzon’daki Karadenizli hemşerilerinden Kıbrıs’a selamlarını getirdiğini söyledi. Geçen yıllar içeresinde Karadenizlilerle kaynaşma ve dayanışma yaşandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ın kültürel zenginliğine zenginlik kattıklarını kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu