KıbrısManşetSağlıkToplum

İskele için acil eylem planı!

İnşaat ve emlak sektöründe yıldızı giderek parlayan bölgedeki kıyılarda görülen atık su kirliği için harekete geçildi

İnşaat ve emlak sektöründe yıldızı giderek parlayan bölgedeki kıyılarda görülen atık su kirliği için harekete geçildi.

LONG BEACH SAHİLİNDEKİ SORUN

İnşaat ve emlak sektöründe son dönemlerde yıldızı parlayan ve Girne bölgesinin tahtını zorlamaya başlayan İskele bölgesindeki kanalizasyon ve atık su kirliği sorunu için, harekete geçildi. İçişleri Bakanlığı, Long Beach Sahili olarak adlandırılan bölgedeki kanalizasyon ve atık su sorununun çözümü için çaba harcandığını bildirdi. Günlerdir ülke basınına konu olan kanalizasyon atıklarının akıtıldığı kıyı şeridindeki yerlerin rehabilite edildiğini belirten bakanlık, “Gelinen aşamada İskele Halk Plajına herhangi bir kirli su akıntısı veya sızıntısı yoktur” açıklamasında bulundu.

KIYILARA AKAN KANALİZASYON VE ATIK SULAR

Dere yataklarına ve İskele Halk Plajına akan lağım suları ile atık sulara müdahale edildiğini belirten bakanlık, yazılı açıklama yaparak konuyla ilgili süreci aktardı. Hazırlanan acil eylem planı çerçevesinde yapılan çalışmaların ardından, bahse konu yerleri İskele Belediyesi ve İskele Kaymakamlığı’nın düzenli olarak kontrol ettiğini ifade eden İçişleri Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin daha önce yüksek miktarda koli basili belirlenen İskele Halk Plajı denizinden yeniden numune aldığını, tahlil sonuçlarına göre halk sağlığını korumak için gerekli adımların atacağını kaydetti.

EYLEM PLANI HAZIRLANDI

Bakanlığın açıklamasında, İskele İlçesinde Long Beach Sahili olarak adlandırılan bölgedeki kanalizasyon ve atık su sorununun çözümüne yönelik olarak; 7 Temmuz’da İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler’in başkanlığında İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Bakanlık Müsteşarı, Yerel Yönetimler Müdürü, Temel Sağlık Hizmetleri ve Çevre Daireleri ile bölgenin iş insanları ve müteahhitlerinin geniş katılımıyla toplantı yapılıp, iki aşamalı eylem planı hazırlandığı hatırlatıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu