GenelKıbrısManşetSiyaset

İskele ilçesi muhtarları sorunlarını aktardı

Tatar, devletin muhtarlık binaların yapılması, geliştirilmesi ve muhtarlık hizmetlerinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti

Tatar, devletin muhtarlık binaların yapılması, geliştirilmesi ve muhtarlık hizmetlerinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti

“ÜLKENİN EN GÜZEL BÖLGESİNDEYİZ”

Cumhurbaşkanı Tatar, İskele İlçesi muhtarları toplantısına katıldı. Alt yapı projelerinin hayata geçmesiyle, ülkenin çehresinin değiştiğini dile getiren Tatar, kabloyla elektrik getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. “Ülkenin en güzel bölgesindeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, alt yapıda ve inşaat sektöründe gelişim sağlandığını ancak çevrenin korunup gerekli tedbirlerin de alınması gerektiğine dikkat çekti.

“GERÇEKLERE BAĞLI BİR ANLAŞMA”

Kıbrıs’taki gerçeklere bağlı olarak bir anlaşma yapılmasını her zaman savunduğunu anlatan Tatar, Rum tarafının açıklamalarının da geriye dönüş olmayacağını gösterdiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’nin bölgenin en büyük ve güçlü ülkesi olduğunu, Libya ile yapılan anlaşmanın ardından Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’de ve Mavi Vatan’da jeostratejik ve jeopolitik değerinin arttığını vurguladı.

“İŞ YAPACAK HÜKÜMETLERE İHTİYAÇ VAR”

Kıbrıs’ta barış, huzur ve güven ortamının Türkiye’nin asker bulundurması ve garantörlüğünden geldiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, ekonomik ve sosyal olarak devletin güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Yönetsel olarak daha verimli çalışmalar ve düzenlemeler yapılabileceğini aktaran Tatar, ekonominin daha çok denetim altına alması ve e-devlet projeleri gibi çalışmalarla ilerlemeler sağlanacağını söyledi. Ülkede iş yapacak hükümetlere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, liyakata dayalı bir düzen olması gerektiğine de dikkat çekti; üretim, katma değerin artması, fırsat eşitliği, eğitim, turizm, tarım ve inşaat sektörüyle gelişim sağlanabileceğini kaydetti.

KAYMAKAM TOROSLU’DAN TEŞEKKÜR

“Tanınmayan ülkenin politikası iflas edecek” diyenlerin olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne 144 farklı ülkeden öğrenci, 100 den fazla ülkeden turist ve yatırımcı geldiğini belirtti. Tatar, devletin muhtarlık binaların yapılması, geliştirilmesi ve muhtarlık hizmetlerinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu ve Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz da toplantıdan duydukları memnuniyeti ifade ederek, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a muhtarları bir araya getirdiği için teşekkür etti.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu