KıbrısManşetSiyasetToplum

İskele Polis Müdürlüğünün görünmez  kahramanları

Onca yoğunluğa rağmen. son derece kibar, İngilizce diline hakim bir ekip canla başla orada hizmet vermeye çalışıyorlar, lakin sundukları hizmet o kadarla da sınırlı değil, aynı ekip bölge limanlarına gelen bütün gemilere de hizmet veriyor, üstüne meslekleri gereği başka başka görevlere de iştirak ediyorlar

Herkesin malumudur ki son yıllarda fiziki nitelik olarak en çok gelişen ve büyüyen bölgemiz İskele ilçesidir. Hoş adına ilçe diyoruz ama her ne hikmetse bunun gereğini de bir türlü yerine getiremiyor giden gelen hükümetler. İşim gereği haftanın neredeyse 4 günü İskele bölgesindeyim, muhakkak ki ister istemez gözlem yapma fırsatı buluyorum.

İskele ciddi bir yapılaşma içinde, bölgede peş peşe inşaatlar yükseliyor, belli ki talep çok çok büyük.. Haliyle nüfus da bu paralellik içinde her geçen gün artıyor hatta şöyle söyleyeyim bugün artık İskele yerli nüfusuyla, yabancı nüfusuyla Mağusa’nın nüfusuna yakın bir yerde. Bu artık görmezden gelinemeyecek kadar önemli bir gerçek..

Dolayısıyla bu fiziki ve nüfus sayısı değişimine ülkeyi yönetenler seyirci kalmamalıdır.

Bölgede oluşan yapılaşma zaten gözle görülüyor, İskele bölgesinde bir vesileyle ile yolculuk yapan herkes sağına soluna baktığı zaman gerek binaları, gerekse yoğun nüfusu orada gözlemleyebilir. Ve fakat ben size başka bir öneri yapayım, nüfus olarak oluşan kalabalıkların boyutunu iyice anlamak istiyorsanız İskele Polis Müdürlüğüne bir uğrayın. Sabahın erken saatlerinden itibaren müdürlüğün dışına kadar giden kalabalık insan kuyruğu görürsünüz. Bunun sebebi bölgeye yerleşen yabancıların muhaceret formaliteleri. Ben bu yoğunluğu ilk gördüğüm zaman çok şaşırmıştım. Zira bu yoğun kalabalığa hizmet veren sadece 1 amir ve 3 polis memuruydu.

Onca yoğunluğa rağmen. son derece kibar, İngilizce diline hakim bir ekip canla başla orada hizmet vermeye çalışıyorlar, lakin sundukları hizmet o kadarla da sınırlı değil, aynı ekip bölge limanlarına gelen bütün gemilere de hizmet veriyor, üstüne meslekleri gereği başka başka görevlere de iştirak ediyorlar. Belli ki İskele Polis Müdürlüğü bölgede sürekli artan nüfusa rağmen eksik kadrolarla  hizmet vermeye çalışıyor. Birçoğunuzun eminim  dikkatinden kaçmamıştır. İskele bölgesine yolu düşen herkes de bunu rahatlıkla gözlemleyebilir, İskele Polis Müdürlüğüne bağlı trafik birimi sürekli yollarda yol güvenliğini sağlıyor. Aynı trafik polisleri de bunun dışında farklı farklı görevlere de katılıyorlar. Velhasıl İskele’de artan nüfusa kısıtlı imkanlarla hizmet götürmeye çalışan, canla başla müdüründen amirine, amirinden polis memuruna herkesin bu çabası takdire şayandır,. Ve fakat ilgililer bu konuya daha fazla duyarsız kalmamalıdırlar.

Polislik çok meşakkatli bir meslek, lakin her şeyden önce polisler de eştir, babadır, kardeştir, evlattır.

Onların da özel hayatları vardır.

Ailelerine ayıracakları zamanları onlardan çalmak doğru değildir. Kaldı ki bugün birçok kamu kurumunda mesai dışı çalışanların bir hak edişleri vardır. Polis teşkilatına gelince bu yok. Peki ama neden? Neden mesai dışında çalışan polis memurları haklarını alamıyor?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu