GenelKıbrısManşetSiyaset

“İskele SOS veriyor”

“Gelen nüfusun yapısı bilinmiyor. İstediği araziyi, evi alıyor, istediği işi kuruyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir başıboşluk yoktur. Bizim memleket dingonun ahırına dönmüş durumdadır”

“Gelen nüfusun yapısı bilinmiyor. İstediği araziyi, evi alıyor, istediği işi kuruyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir başıboşluk yoktur. Bizim memleket dingonun ahırına dönmüş durumdadır”

“MODERN VAROŞLAŞMA YAŞANIYOR”

Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “İskele SOS Veriyor” başlıklı konuşmasında bölgede yaşanan sıkıntıları ve bunların çok yakın bir gelecekte çarpan etkisi ile katlanacağını; acil teşhis, analiz, strateji ve tedbir gerektirdiğini dile getiren Cumhuriyetçi Türk Partisi İskele milletvekili Fide Kürşat, İskele ve bölgede arazi mülkiyetlerinin sürekli el değiştirdiğini, bu konuda sistematik bir çeteleşmenin de gözlemlendiğini, buna eklemli plansız, programsız, kontrolsüz, çarpık hatta kaçak yapılaşma ile İskele ve bölgesinde “modern bir varoşlaşmanın” kökleştiğini söyledi.

“BİRİ BİZE İSKELE BÖLGESİNDEKİ NÜFUSU SÖYLEYEBİLİR Mİ?”

Fide Kürşat, “Bölgede yetersiz altyapı, su temini, atık yönetimi, kanalizasyon sorunları, ulaşım sorunları, hastanelerde ve okullarda birçok aksaklık yaşanıyor… Bazı kesimler için bölgede bir kalkınma, gelişme gibi görülen ya da kasten gösterilen betonlaşma ve kontrolsüz nüfus akışı maalesef ‘modern varoşlaşma’ niteliğinden öteye geçemiyor” dedi. Kürşat, “Biri bize İskele bölgesindeki nüfusu söyleyebilir mi? Özellikle nüfusta son 3-4 yıldaki artışı ortaya koyabilir mi? Bize vatan millet Sakarya, şehitler, eşit egemenlik diyenler biliyor mu ki toprak devletin temelidir, egemenlik ve bağımsızlığın en önemli unsurudur. Sizin ulusal çıkardan anladığınız nedir? ” şeklinde sordu.

“OKULLARDA YÜZDE ELLİYİ BULAN BİR ORANLA TÜRKÇE BİLMEYEN ÇOCUKLAR VAR”

“Yurttaşın ödediği ‘vergiler’ ile aldığı ‘hizmet’ doğru orantılı değil” diyen Kürşat, “Artan nüfus ile birlikte hastaneler, okullar ve alt yapı yetersiz kalıyor. İskele merkezdeki okullarda yüzde elliyi bulan bir oranla Türkçe bilmeyen çocuklar var. Hatta bazı sınıflarda 14 Türkçe bilmeyen ile 9 Türkçe bilen öğrenci sayısı bile var” dedi. “Öğretmenler bu çocuklarla Google-Translate üzerinden iletişim kurmaya çalışıyor” diyen Fide Kürşat, “Bu durum hem anayasal hem de insan hakkı olan ‘çocukların eğitim hakkını’ gasptır” ifadelerini kullandı.

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE BİR BAŞIBOŞLUK YOK”

“Kara para aklayan mı istersin, Rus Mafyası mı istersin? Uyuşturucu kaçakçılığı mı? İnterpol tarafından aranan uluslararası suçlular mı? Kaçaklar mı?” diyen Kürşat, “Bunları muhalefet olsun diye uydurmuyoruz. Küresel Organize Suçlar Endeksi Raporu’nda neler söyleniyor? KKTC uluslararası raporlarda insan kaçakçılığı, seks işçiliği, silah kaçakçılığı, yakıt kaçakçılığı, uyuşturucu, kriminal aktörler ve kara para aklama ile anılıyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu