KıbrısManşetToplum

İskele ve Mağusa’da özel izinler ‘kısmi’ olarak durduruldu

İskele’de eğlence mekânında meydana gelen cinayetin ardından yetkililer harekete geçti

DEVRİM DEMİR – GIYNIK ÖZEL

İskele’de bir eğlence mekânında 29 yaşındaki Hüseyin Mavideniz’in öldürülmesi ile ilgili yankılar devam ederken, Mağusa ve İskele Kaymakamlığı birtakım tedbirler aldı.

Mağusa ve İskele bölgesinde gece saat 01.00’den 03.00’e kadar ‘bar’, ‘disko’ ve ‘gece kulüplerine’ verilen özel izinler ikinci bir emre kadar durduruldu.

İskele ve Mağusa Kaymakamları, konuya ilişkin GIYNIK Gazetesi’ne konuştu, “Yaşanan bu menfur olayın aydınlatılması adına özel izinler geçici bir süre kısıtlı durduruldu” dedi.

ÖZEL İZİNE TABİ ALKOL, MÜZİK, HAVAİ FİŞEK YASAKLANDI…

İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, yasada düzenlenmiş kurallar olduğuna değinerek kış mesaisinde eğlence yerlerinde 00.00’a kadar, yaz aylarında 01.00’e kadar içki satışı olduğunu, 01.00-03.00 arası izinlerin Çevre Dairesi’nin uygun görmesi halinde mekanlarda satışı yapıldığını söyledi. Bölgelerinde yaşanan bu üzücü olayın ardından eğlence mekanlarına belli bir süre kısıtlama getirdiklerini kaydeden Toroslu, gece 03.00’e kadar izin isteyen mekanlara Çevre Dairesi, Jeoloji Dairesi’ne bağlı Patlayıcı Maddeler Müdürlüğü’nden havai fişek izni Polis Genel Müdürlüğünden alınan ‘uygunluk’ bildirimi ile verildiğini kaydetti.
Gazetemize konuşan Toroslu, yaşanan bu üzücü olayın aydınlatılması, neyin ne olduğunun anlaşılması adına İskele ve Mağusa’da verilen özel izinlerin ikinci bir emre kadar durdurulduğunu kaydetti.

TOROSLU: İSKELE VE MAĞUSA HIZLA GELİŞİP BÜYÜYOR…

Meydana gelen olayın oldukça üzücü olduğunu ifade eden İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, “Gerek Mağusa gerek İskele hızlı bir şekilde büyümekte. Kendi vatandaşımızı da yurt dışından gelen turistlerin güvenliğini sağlamak zorundayız. Kişilerin emniyeti ve güvenli bir ortam sağlamak adına bu tür menfur olayların bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

KESER: İSTENMEYEN OLAYLARA SEBEBİYET VERMEMEK ADINA TEDBİR ALDIK

Gıynık gazetesine konuşan Mağusa Kaymakamı Özden Keser, tedbir alarak belli başlı izinlere geçici bir süre kısıtlama getirdiklerini ifade etti. Keser, saat 01.00’den sonra alınan özel izinlere ‘tedbir’ amaçlı kısa bir süre kısıtlama kararı aldıklarını belirterek, “Yaşanan bu üzücü olayın sonrasında bir grup taşkınlık yapabilir. İskele’de yaşanan olaydan ötürü hastanede de olaylar yaşandı, istenmeyen olaylara sebebiyet vermemek adına önlem aldık. Turizm ülkesiyiz ancak bazı bölgelerde şikayetler bitmiyor ve bunu en kısa zamanda ele alacağız” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu