İskele’de bir işletmeye yönelik silahlı saldırı planı ortaya çıktı!
Girne’de uyuşturucu madde tasarrufu ve KKTC’ye kanunsuz giriş suçlarından tutuklanan iki zanlının, İskele’de bir işletmeye silahlı saldırı düzenlemek için gizli ittifak kurduğu belirlendi.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, 16 Ocak 2026 tarihinde saat 20.30 sıralarında Girne’de, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şube Amirliği ekipleri tarafından A.K. (E-21) ve Y.K. (E-21)’nin kalmakta oldukları ikametgahta arama yapıldı.
Yapılan aramada, zanlıların tasarrufunda uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet öğütücü ile bir parça alüminyum folyo bulunarak emare olarak alındı. Ayrıca söz konusu şahısların muhaceret işlemi yaptırmadan, tespit edilemeyen bir noktadan kanunsuz yollardan KKTC’ye giriş yaptıkları tespit edilerek tutuklandıkları bildirildi.
Yürütülen ileri soruşturma kapsamında, zanlıların İskele’de faaliyet gösteren bir işletmeye yönelik silahlı saldırı düzenlemek amacıyla Y.Ö. (E-40) ile anlaşarak ağır bir suç işlemek için gizli ittifak kurdukları da belirlendi.
Y.Ö.’nün de tutuklandığı, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.





































