KıbrısManşetSiyasetToplum

“İskele’de bomba uzmanı terörist yakalandı!”

Hükümetin ülkeyi suçlu cennetine çevirdiğini savunan Kürşat, bölgesi olan İskele’de uluslararası suç örgütlerine mensup bomba uzmanlarının yakalanmış olduğuna dikkati çekti

Hükümetin ülkeyi suçlu cennetine çevirdiğini savunan Kürşat, bölgesi olan İskele’de uluslararası suç örgütlerine mensup bomba uzmanlarının yakalanmış olduğuna dikkati çekti.


“BAŞBAKAN NOEL BABA GİBİ, MASAL VAADLERLE ÇOCUK KANDIRDIĞINI ZANNEDİYOR”
 Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CTP İskele milletvekili Fide Kürşat, başta Başbakan olmak üzere hükümet mensuplarının yeni yıl temenni ve ziyaretlerinin halkla dalga geçer gibi bir dizi hayal ve masal içerdiğini, başta halkın geçim derdini ifade eden delik cebine, yok olan geleceğine yönelik tek adım atılmadığını vurguladı. Fide Kürşat “baston” diye nitelediğin hükümetteki UBP’nin küçük ortakları DP ile YDP’nin de birbirine girdiğini “hükümet çürümeye terk edilmiş halde; bastonları da kırılan üstel için çember her gün daralıyor” sözleri ile dile getirdi.

“İSKELE’DE TERÖR SUÇLUSU YAKALANIYOR”
Yabancılara mülk satışıyla ilgili bu yasa tasarısı, taslağı, ya da çalışması ne aşamada? Nerededir?” diye soran Kürşat, vatandaşlıklar yanında bol keseden silah taşıma ruhsatı dağıtımı ile de dikkat çeken kabinenin ülkeyi suçlu cennetine çevirdiğini, bölgesi olan İskele’de uluslararası suç örgütlerine mensup bomba uzmanlarının dahi bulunduğuna ve yakalanmış olduklarına dikkati çekti. Kürşat konuyla ilgili “basit çek senet suçlusu değil, iskele’de uluslararası terör örgütlerine mensup bomba uzmanları yakalanıyor Bunlar basit çek senet suçlusu değil. Katil ganara değil… Bombacı çıktı bombacı! Uluslararası basında kara para ile anılıyoruz. KKTC’yi cehenneme döndürdüler. Hele ki Üstel hükümeti ile birlikte, tavan yaptı bu durumlar” ifadelerini kullandı.

 “TANIMI OLMAYAN BİR YATIRIMCI GÜRUHU, ÜLKEYİ TALAN EDİYOR”
“Yatırımcı diye, komisyonlar nedeniyle, sadece yabancıları gördüler!  Ülkede yatırım iklimi var dediler… Yatırımcı güveniyor ve geliyor dediler… Hangi yatırımcı? Tanımını bile, bakın hala yapmadılar! Tanımı olmayan, bir yatırımcı güruhu ülkeyi talan ediyor; Bu ülkeyi, her türlü güvenlik meselesinin, ortasında bırakmaya devam ediyorlar. Bir de bunlara silah ruhsatı dağıtıyorlar! “

 “BU PAKETİN AYLIK TAKSİDİ 33 BİN LİRA!”
“İkinci ilk evim destek paketinde 1.6 milyon TL üst limit var. Strelin 40’a dayandı. 40 bin sterline bu memlekette ev mi var! 40 Bin sterline evin penceresini, kapısını, gancellisini, yaparsanız ne ala! Millet asgari ücretle çalışıyor, bu paketin taksidi 33 Bin lira! Dalga mı geçiyorsunuz!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu