GenelKıbrısManşetSpor

İskele’de zafer Haskasap-Mulla’nın

14.İSKELE RALLİSİ TAMAMLANDI

Basel Holding 2023 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın beşinci ayağı olan 14. İskele Rallisi, İskele Belediyesi’nin de katkılarıyla 2 günlük programla yapıldı. Ralli 12 Ağustos Cumartesi günü İskele Belediyesi Halk Plajı’ndan start aldı. Startın ardından ekipler 2 kez art arda İskele Kısa Etabı’nı, biri gündüz, biri gece etabı olarak geçip ilk günü tamamladılar. İki etabın ardından ilk günün lideri Goodyear Racing Team’den Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi oldu.

HASKASAP-MULLA İKİLİSİ KAZANDI

13 Ağustos Pazar günü ise Topçuköy, Sınırüstü ve İskele bölgesinde, aynı isimlerle hazırlanan 3 etap ikişer kez art arda geçilerek ralli tamamlandı. İkinci gün liderliğe yükselen NEU Drift Racing Team’den Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi gün boyu liderliklerini kontrollü bir şekilde sürdürüp 14.İskele Rallisi’ni kazanmayı başardılar.

PODYUMU TAMAMLAYANLAR

İlk günün lideri Bozalanlar-Odun ikilisinin mekanik arıza yaşayarak yarış dışı kalmalarının ardından ikinci sıraya yükselen Goodyear Racing Team ekibi Oktay Çocuk-Hüseyin Çocuk ikilisi çok istikrarlı bir performansla yarışı ikinci sırada bitirmeyi başardılar. Gün boyu sıkı bir mücadele vererek podyumu tamamlayan, Goodyear Racing Team ekibi, Kerim Hacımevlüt-Rasim Çetinkaya ikilisi oldu.

ŞAMPİYON MELEKLER KUPASI

Bu yıl Şampiyon Melekler anısına düzenlenen kupada bu yarışın birincisi Oktay Çocuk-Hüseyin Çocuk ikilisi oldu. İkinci Kerim Hacımevlüt-Rasim Çetinkaya ikilisi olurken üçüncü Selen Bilgimer-Ali Burhan Sevil ikilisi oldu.

DİĞER SINIFLARDA BİRİNCİLER

Türkiye’den bu yarış için ülkemize gelen, Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Levent Ceylan Şapcılar-Deniz Gümüş ikilisi Sınıf R3’te birinci olmayı başarırken, yine Türkiye’den bu yarış için ülkemize gelen, GMG Racing Team ekibi Osman Ceylan-Batuhan Doğan ikilisi Sınıf 3 birincisi oldular. Sınıf R birincisi ise Tolga Güllü-Zeliha Güllü ikilisi oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu