GenelKıbrısManşetToplum

İskele’nin altyapısı ‘SOS’ veriyor

İskele Belediyesi ve hükümet, Long Beach Sahili bölgesinde yaşanan kanalizasyon ve atık su sorununu çözüme ulaştırmak amacıyla henüz hiç bir adım atmadı!

İskele Belediyesi ve hükümet, Long Beach Sahili bölgesinde yaşanan kanalizasyon ve atık su sorununu çözüme ulaştırmak amacıyla henüz hiç bir adım atmadı!

ÖZEL HABER

BİNALAR YÜKSELİYOR, NÜFUS ARTIYOR
İskele bölgesinin altyapısı, bölgede son yıllarda ciddi şekilde büyüyen yapılaşma ve kontrolsüz şekilde artış gösteren nüfusa yanıt vermiyor. İskele Long Beach bölgesinin kanayan yarası haline gelen kanalizasyon sorunu için hiçbir adım atılmaması, bölge halkını endişelendiriliyor. İskele Belediyesi’nin vatandaşlardan topladığı vergilerin yanı sıra, yapılaşmanın en yoğun şekilde geliştiği İskele bölgesinde inşaat ruhsatlarından ciddi bir gelir elde eden İskele Belediyesi’nin altyapı için yatırım yapmaması tepki ile karşılandı.

BÖLGE CAZİBESİNİ YİTİRİRSE
Ülkenin son yıllarda en çok gelişim gösteren bölgesi İskele’ye devletin de yeterli ilgiliyi göstermediğini savunan vatandaşlar, “Hükümet yetkilileri İskele’nin gelişimini uzaktan seyrediyor. Gelişen bu bölgeye gerek eğitim, gerek sağlık alanında yapılması gereken yatırımlar konusunda, gerekse polis sayısının artırılması konusunda atılması gereken adımlar atılmıyor. Kanalizasyon sorunu ise sadece belediyenin değil ülkenin bir sorunudur. Gereken yatırımlar yapılmazsa lağım suları denize akacak ve bölgede denize girilemeyecek hale gelecek. Denize sıfır olarak pazarlanan bu bölgedeki yatırımlar da bölgenin cazibesini yitirmesiyle birlikte tüm değerini yitirecek” uyarısında bulundu.

ÖZTÜRKLER GİTTİ, KOMİTE DE ASKIDA KALDI
Eski İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler’in döneminde Long Beach Sahili kanalizasyon ve atık su sorunu masaya yatırılmış, tüm paydaşları bir araya getiren Öztürkler, Kısa ve uzun vadede sorunun çözümü için belediye ve kaymakamlığın koordinesinde tüm paydaşların yer alacağı bölgesel bir komite kurulması için karar üretilmişti. Öztürkler, “İskele Sahili ve denizinin cazibesini korumak hem devletin güçlenmesi, hem de bölge işletmelerinin desteklenmesi ve milli gelirin artırılmasında çok önemli bir yere sahiptir. Denizimizi, halk sağlığını korumazsak bundan iş insanlarımız, devletimiz zarar görür. Burada işinizden gücünüzden zaman ayırarak bir çözüm üretmek gailesi ile bir araya geliyorsak bu, bizler için çok kıymetlidir” uyarısında bulunmuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu