KıbrısManşet

İsmail Bozkurt: Tarihi tersine çevirmeye hakları yok

Araştırmacı-Yazar, Kurucu Meclis üyelerinden İsmail Bozkurt da TRT’nin “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisine yönelik tepkisini dile getirdi. Kaynak: İsmail Bozkurt: Tarihi tersine çevirmeye hakları yok

Araştırmacı-Yazar, Kurucu Meclis üyelerinden İsmail Bozkurt da TRT’nin “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisine yönelik tepkisini dile getirdi.

Bozkurt, sürecin ana aktörü olan Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT)’nin dizide hiç olmadığını anlatırken, Özelde Lefkoşa, genelde tüm ada düşmediyse, bunun nedeni topyekûn efsanevi direniştir, yoksa diziye egemen olan Rambo tipi kahramanlıklar değil” dedi.

Araştırmacı-Yazar, eski Kültür Bakanlarından İsmail Bozkurt, dizinin “belgesel” olmasa bile bir dönem dizisi olma özelliği ile tarihi gerçekleri tersine çevirme hakkı” olamayacağını belirtti.

Bozkurt, “Oysa dizi çoğu tarihi gerçekleri çarpıtıyor” dedi.

Kıbrıs’ta düzenlenen gala ile gösterime başlayan, özellikle de yanlı bir anlatı ve düşmanlık öğretisiyle Kıbrıs tarihini çarpıttığı için tepki gören TRT’nin “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisi yine gündemde.

İsmail Bozkurt, “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinin anlattığı dönemin canlı tanıklarından olduğunu belirterek, “Kral çıplak, çıplaklığın giderilmesi yönünde iz de görünmüyor” şeklinde düşüncelerini paylaştı.

HABERİN AYRINTILARI YENİDÜZEN’DE

Diğer Haberler

Başa dön tuşu