DünyaGenelManşet

İspanya Vigo’da denize işemek yasak

İşeyenler 750 Euro ceza ödüyor

İşeyenler 750 Euro ceza ödüyor

İspanya’da Vigo kenti denize işerken yakalanan turistlere 750 Euro para cezası veriyor. Ancak, yerel yetkililerin kuralı nasıl uyguladıkları ve işeyenleri nasıl saptayacakları bilinmiyor.

Galiçya’ya bağlı Vigo’da kent meclisi geçtiğimiz ay, “plajda veya denizde fizyolojik boşaltımı” yasaklayan yasayı kabul ederek, sığ sularda acilen tuvaletini yapması gerekenlere 750 Euro para cezası kesilmesine karar kıldı.

Yeni kurallarla, plaj alanlarında umuma açık yere idrarını yapmak “hafif ihlal” ve “hijyen ve sıhhi düzenlemelere karşı gelme” haline getirildi.

Konsey, kuralın nasıl uygulanacağını veya bölgedeki plajlarda yüzenleri ve denize girenleri nasıl izlemeyi planladıklarını açıklamadı fakat “deniz çişiyle” mücadele etmek için bir başka önlem olarak kentin plajına umumi tuvaletler kurulacağını da söyledi.

Vigo konseyi aynı hamleyle denizde sabun ve şampuan kullanımının yanı sıra deniz suyunda yemek pişirme gereçlerinin yıkanmasını da yasakladı.

Burası İspanya’da benzer bir yasağı uygulamaya geçiren ilk kıyı şehri değil, 2017’de ülkenin güneydoğusundaki Murcia kentindeki San Pedro del Pinatar’da, denize işemenin yanı sıra çıplak güneşlenmek, top ve sopayla oynanan oyunlar ile plajda havluyla yer tutmak da yasaklanmıştı.

San Pedro’daki çıplaklık kurallarını ihlal eden tatilciler de 750 Euro para cezasıyla karşı karşıya kalabiliyor. Ayrıca bu plajda mangal yakmak 1,500 Euro’ya kadar para cezasına çarptırılmanıza neden olabiliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu