DünyaGenelManşet

İspanya’da ‘bebek İsa’ heykelciğini çalan TikTokçular 2 bin euro fidye istedi

Alicante'de Noel kutlamaları için hazırlanan İsa'nın doğuşu sahnesindeki bebek heykelciği, iki TikTokçu tarafından çalındı. 2 bin euro fidye istedikleri video viral olan gençler gözaltında. 'Bebek İsa' ise beşiğine geri döndü.

Alicante’de Noel kutlamaları için hazırlanan İsa’nın doğuşu sahnesindeki bebek heykelciği, iki TikTokçu tarafından çalındı. 2 bin euro fidye istedikleri video viral olan gençler gözaltında. ‘Bebek İsa’ ise beşiğine geri döndü.

İspanya’da bir ‘bebek İsa’ heykelciğini çalıp TikTok üzerinden fidye isteyen iki gencin çektiği video viral oldu. TikTokçu gençler heykelciği sonrasında bir çöpün kenarına bırakırken, hükümet temsilcisi “Olay çok talihsizdi çünkü hiç komik değildi” dedi.

19 ve 21 yaşlarında oldukları belirtilen iki genç, ülkenin güneydoğusundaki Alicante kentinde Noel kutlamaları için İsa peygamberin doğum sahnesinin canlandırıldığı alandaki heykeli çaldı. Gençler TikTok’ta yayımladıkları videoda “bebek İsa’ya polis tarafından iyi bakılmadığını” öne sürdü.

Bebeğin üzerine 10 ve 20 euroluk banknotlar yağdıran, kendilerine 2 bin euro fidye verilmezse bebeğe zarar vereceklerini söyleyip bu sırada kafasına da vuran gençlerin çektiği video viral oldu. Videonun tepki çekmesi sonrasında ise heykelcik, çalındığı yerin yakınlarındaki bir çöp kutusunun yanı başında bulundu.

İsimleri açıklanmayan maskeli TikTokçular gözaltına alınıp hırsızlıkla suçlanırken, yerel belediyeden yapılan açıklamada “hırsızlık suçunu kabul ettikleri” belirtildi. ‘Bebek İsa’ ise bu sabah beşiğine geri kondu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu