Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

İspanyol eğitim sendikaları konfederasyonundan KTÖS ve KTOEÖS’e destek

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

İspanya’da eğitim çalışanlarını temsil eden STEs Intersindical Konfederasyonu, başörtüsünü okullarda serbest bırakan disiplin tüzüğü değişikliğine karşı sürdürülen sendikal eylemlere destek belirtti.

KTÖS ve KTOEÖS’ten yapılan açıklamaya göre, İspanyol Eğitim Sendikaları, ülkedeki sendikaların laik, bilimsel ve özgür kamusal eğitimi savunan kararlı duruşu takdir ederek, bu düzenlemenin toplumsal ilerleme yerine geriye gidiş anlamına geldiğini savundu.

Açıklamada, “Bu dayatmanın baskıcı, gerici ve ayrımcı olduğunu düşünüyoruz. Kuzey Kıbrıs makamlarını öğretmenlerin sesine kulak vermeye ve laik, kapsayıcı ve nitelikli eğitimi garanti altına alacak politikaları yeniden benimsemeye çağırıyoruz” denildi.

Örgütlerin ortak mücadelesine de dikkat çekilen açıklamada, öğretmenlerin eleştirel düşünceyi ve özgür bireyler yetiştirme görevini ancak laik ilkelere saygılı bir ortamda yerine getirebileceği vurgulandı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu