DünyaManşet

İsrail’in hava saldırısında 9 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail güçleri Gazze şeridine hava saldırısı başlattı. Saldırıda 3'ü çocuk 9 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’daki Filistinlilere müdahalesinde yaralı sayısı 331’e çıktı.

Filistin Kızılayından konuya dair yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, İsrail polisinin Aksa’daki saldırılarında yaralı sayısının 331’e çıktığı, aralarında ağır yaralıların da bulunduğu aktarıldı.

İsrail güçleri Gazze şeridine hava saldırısı başlattı. Saldırıda 3’ü çocuk 9 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

İsrail’in hava saldırısının Gazze Şeridi’ndeki Beyt Hanun bölgesine gerçekleştiği açıklandı.

Saldırıda 9 Filistinli yaşamını yitirdi, bunlardan 3’ünün çocuk olduğu belirtildi. Saldırıda bir caddenin de hedef alındığı, bir motosikletin vurulduğu, birçok kişinin yaralandığı ifade edildi.

İSRAİL POLİSİNİN MESCİD-İ AKSA’DAKİ FİLİSTİNLİLERE MÜDAHALESİ

Sabah namazını Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa’da kılan binlerce Filistinli, namazın ardından Mescid-i Aksa’nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi.

Filistinliler, gösteriden sonra fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya başladı. Harem-i Şerif’in bazı noktalarına barikatlar kuran Filistinliler, buradan ayrılmayacaklarını dile getirerek sık sık “Canımız, kanımız sana feda Aksa” sloganı attı.

Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen İsrail polisi, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti.

Fanatik Yahudiler, İsrail’in Doğu Kudüs’ü işgal ettiği, 1967’deki Altı Gün Savaşı’nın yıl dönümünü İbrani takvimine göre, “Kudüs Günü” olarak kutluyor. Bu kişilerin oluşturduğu örgütler, bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerine denk gelen “Kudüs günü” nedeniyle Mescid-i Aksa’ya baskın çağrıları yapmıştı.

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani, Harem-i Şerif’in hoparlörlerinden İslam dünyasına yardım çağrısında bulunmuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu