ManşetSporTürkiye

İstanbul 2023

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı, Şampiyonlar Ligi 2023 Finali’ne yine ev sahipliği yapmaya hak kazandı. 10 Haziran 2023’de büyük Inter ve City arasında final gerçekleşecek

Mâlum, hiçbir ülke futbolseveri yoktur ki başka ülke liginin kulübünü en öne alsın, KKTC hariç. Bir düşünün; Liverpool’da, Newcastle’da, Manchester’de, Swansea’de veya Tottenham’da ikâmet eden bir vatandaş, hangi takımın taraftarı olur? E tabiî ki de o bölge takımının taraftarı olur. E bizde? Bizde yine Şampiyon Mağusa bir yana’dursun yine “Aşkın olayım Icardi”ye devam bu aralar. Neyse, özellikle “taraftar” dedik. İstesek “seyirci” derdik ama adamlar kulüplerine maddi kaynak da sağlayarak ‘taraftar’ fonksiyonunu da öne almışlar.

Ne mutlu ki bizim nesil tanıdı; Grobbelaar, Highway, Keegan, Souness, Lee, Dalglish, Toshack, Rush, Beardsley, Barnes ve Gerrard sadece bir’kaç örnek. 70’li ve 80’li yıllarda ada futbolunda kasırga gibi esmiş, Avrupa’nın futbol merkezlerinde nice unutulmaz zaferlere imza atmıştır anka kuşu. “Kalbim, Şampiyonlar Ligi 2004 Finali İstanbul’da kaldı” diyen taraftar çoktur eminiz.

Ne mutlu ki bizim nesil tanıdı; Grobbelaar, Highway, Keegan, Souness, Lee, Dalglish, Toshack, Rush, Beardsley, Barnes ve Gerrard sadece bir’kaç örnek. 70’li ve 80’li yıllarda ada futbolunda kasırga gibi esmiş, Avrupa’nın futbol merkezlerinde nice unutulmaz zaferlere imza atmıştır anka kuşu. “Kalbim, Şampiyonlar Ligi 2004 Finali İstanbul’da kaldı” diyen taraftar da çoktur eminiz.

Neyse, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı, Şampiyonlar Ligi 2023 Finali’ne yine ev sahipliği yapmaya hak kazandı. 10 Haziran 2023’de büyük Inter ve City arasında final gerçekleşecek.

İngiliz devi Manchester City Şampiyonlar Ligi finali öncesi son çalışmasını Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapacakmış. Milliyet’te yer alan habere göre 10 Haziran’daki final öncesi İngiliz kulübünün sarı-kırmızılıların tesislerini kullanacağı belirtildi. Türkiye’nin Millî futbolcusu Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter ile Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan’ın oynadığı Manchester City arasındaki bu dev mücadele ile Avrupa’nın en büyüğü belli olacak.

Final favorimiz mi? Tabiî ki de Hallaand.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu