GenelManşetToplumTürkiye

İstanbul ‘Yeni Londra’ oluyor

2023 Gayrimenkul Trendleri raporuna göre, metrekaresi 30 bin doları bulan konutlarıyla “lüks” çağına hazırlanıyor

“Uzun süren istikrarsızlık ve güvensizlik dönemi” anlamına gelen ‘permacrisis’ sürecinin zenginleri, konut fiyatlarını uçuruyor

10-30 metrekare arasındaki ‘tinyhouse’lar (küçük evler) moda olmaktan çıkıp, ihtiyaç haline geldi

İSTANBUL KENDİ LÜKS ÇAĞINDA…

İstanbul’da giderek artan fahiş konut fiyatlarıyla dikkat çektiğine işaret eden emlak çevreleri, kentin giderek “Londralaştığına” dikkati çekiyor. Bu çevreler, yaşanan ‘permacrisis’ (uzun süren istikrarsızlık ve güvensizlik dönemi) sürecinde, İstanbul’daki yeni varlıklı vatandaşların talepleriyle metrekare fiyatlarının 10 bin dolara fırladığını hatırlatıyor. Türkiye’de sektörün geleceğini anlamaya yönelik olarak Alaaddin Reklam Ajansı tarafından hazırlanan 2023 Gayrimenkul Trendleri raporunda Rus oligarkların da etkisiyle ‘yeni Londra’ olmaya hazırlanan İstanbul’un, metrekaresi 30 bin doları bulan konutlarıyla kendi lüks çağına hazırlandığı vurgulanıyor.

TİNYHOUSE ZORUNLULUK GİBİ…

Raporda, ‘tinyhouse’ların (Genellikle 10 metrekare ile 30 metrekare arasında, tekerlekli veya sabit olarak tasarlanan evler) moda olmaktan çıkıp, barınabilmek için “zorunluluk” haline gelmeye başladığına dikkat çekiliyor. Raporda, özellikle büyük şehirler için 1+1 ve 1+0 evler yeniden gündeme geldiği üzerinde de durulurken, bu evlerden 2+1 ev verimi almak isteyen tüketiciler için iç mimarinin de çok daha fazla önem kazanmaya başlayacağı aktarılıyor.

EVDE SAĞLIK KONSEPTİ…

Wellbeing kavramının 2023’te evler ve yaşam alanları aracılığıyla tüketicilerin hayatına nasıl dahil olacağını örneklerle aktaran rapor, toksik olmayan boyalar, hava-su filtreleme sistemleri ve egzersiz odaları ile kendini hissettiren “Evde Sağlık” konseptinin de gelişerek, kök sebzeler için depolama alanları, nem kontrollü dolaplar, ısıtmalı refleksoloji zeminler ve aromaterapi duvarları gibi farklı uygulamaları da hayatımıza sokacağının sinyallerini veriyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu