GenelManşetTürkiye

İstanbul’da Akıl almaz olay

İstanbul Kağıthane'de bir kişi, binanın zemininde kazı çalışması yaparak kaçak kat indi. 1,5 metrelik kaçak kat, vatandaşların ihbarıyla ortaya çıktı.

Zeminde 3 ayrı yerde kazı yapan şahıs, çıkan hafriyatı da kamyonetlerle alandan taşıdı. Çalışmalarını gizlice sürdüren ve soranlara da tadilat yaptığını söyleyen şahıs, bugün öğle saatlerinde çalışmalara devam ettiği esnada zemin kata rahatça ulaşabilmek için binanın arka tarafının duvarını kırdı.

Buradan hafriyatı dışarı taşıyacağı esnada fark edilen şahıs, ekiplerin gelmesiyle olay yerinden kaçtı.

İçeriye girildiğinde şahsın zeminden aşağı yaklaşık 1,5 metrelik kaçak kat indiği ve alanı tahtalarla güçlendirip beton dökme aşamasına geçtiği görüldü.

Olay sonrası Kağıthane Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kaçak kazılan yerleri doldurmak için çalışma başlattı. Zabıta ekipleri çevrede önlem alırken, polis ekipleri ise kaçan şahsı yakalamak için çalışma başlattı.

“Burada kaç kişi oturuyor, yazık günahtır”

Olayla ilgili konuşan Alican Karakaş, “Bu kadar vicdansızlık olamaz, yazık günahtır. Bu durumun kelimelerle tarifi olamaz. Bu zamanda kardeşlerimiz ölmüş, enkaz altından insanları çıkartıyoruz. Bu şekilde bunu yapmak vicdansızlıktır. Biz belediye ekipleriyle çok yardıma koştuk, şunu gördük şoke olduk. Biz de şahit olduk, buradan moloz alanları gördük ve şahsa sorup ‘hayırdır ne iş yapıyorsun’ dedik. Bize, ‘içeride insanlar vardı, düzeltiyoruz. Bodrum yapıyoruz’ dedi. Burada kaç kişi oturuyor, yazık günahtır. Zaten şahıs önce gelenlere kapıyı açmamış, arkasından polis arkadaşlar gelince arkadan kaçıp gitmiş’ dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu