Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelManşetTürkiye

İstanbullu “küçük evlere” sığındı!

Depreme dayanıksız konutlarından ayrılan İstanbullular güvenli olması için evini küçültmeyi göze aldı

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Depreme dayanıksız konutlarından ayrılan İstanbullular güvenli olması için evini küçültmeyi göze aldı

EV TERCİHLERİ KÜÇÜLDÜ

Kiraların erişilemez boyutlara ulaştığı İstanbul’da deprem korkusu yeni trendler yarattı. 10 kenti adeta yerle bir eden büyük depremden sonra İstanbullular, zemini sağlam bölgelere taşınmaya başladı. Bu bölgelere olan talep patlayınca kiralar da zirveye yaptı. Sınırlı bütçeye sahip İstanbullular ise kiralarla başa çıkabilmek için eşyalarının bir bölümün depoya kaldırarak daha küçük konutlara razı olmak zorunda kalıyor. Ekonomik durumu daha iyi olanlar ise olası bir depremden kaçmak için tiny house’larla (taşınabilir, küçük ev) Ege’deki kentlere gidiyor.

DEPO TALEPLERİ %40 ARTTI

İşsiz ya da dar gelirliler ise kentten ayrılıp ailesinin yanına yerleşmeyi tercih ediyor. Artan talep depo ve karavan talebine de yansıdı. Eşya depolarına olan talep %40’a yakın artış kaydetti. Tiny house talepleri ise %100 aştı. Evden Eve Nakliyeciler Derneği (END) Başkanı Ali Ayılmazdır, İstanbul’da yaşadığı konut kentsel dönüşüme giren ya da depreme dayanıksız evinden taşınanların eşyalarını kısa veya uzun vadede depolamak için kendileri ile iletişime geçtiğini dile getirdi.

DEPOLAR 500-8 BİN ARASINDA

Depo fiyatları İstanbul’da 500 TL ile 8 bin TL arasında değişiyor. İkinci el karavan da ise fiyatlar 150 bin TL’den başlıyor. ABD’de oldukça popüler olan tiny house’ların ücretleri de büyüklük, yükseklik ya da kullanılan ürünlere göre değişiklik gösteriyor. İmarsız arsalara da konulabilen tiny house’larda fiyatlar 300 bin TL’den başlıyor. Kiralama ücretleri ise 60-100 bin TL arasında değişiyor.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu