KıbrısManşet

İstatistik Kurumu Başkanı: Asıl halkı ilgilendiren konu da Hayat Pahalılığı

Bugün Yenikent bölgesinde yapılan 'Hane Halkı Bütçe Anketi' vatandaşının gerekli bilgilenmemesinden kaynaklı olarak panik yarattı.

Özellikle bugün Yenikent bölgesinde yaşanan panik hakkında Gıynık Gazetesi’ne ulaşan İstatistik Kurumu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Türel ÖZER ÖKSÜZOĞLU, Yenikent bölgesinde bulunan kişilerin görevli olduğunu ifade etti.

Gerekli açıklamaların 1 ay öncesinden yapılmaya başlandığını belirten Öksüzoğlu, “Anketin önemli olmasına vurgu yaptık, anketör eğitimlerinin başladığını duyurduk, anket tarihlerini duyurduk ancak hiç ilgi gösterilmedi” diyerek gerekli açıklamayı basına, polise, sendikalara, odalara, köşe yazarlarına ve belediyelere de gönderildiğini sözlerine ekledi. Öksüzoğlu konu hakkında gerekli özenin gösterilmediğini ve tek üzüldüğü noktanın ankete halkın cevap vermemesi olduğunu ifade etti.

ANKET EN SON 2014-2015 YILINDA YAPILDI

Vatandaşın tedirginliği konusunda konuşan Öksüzoğlu halkın yeterince bilgilenmemesinden dolayı istenilen sonucun alınamadığının altını çizerek bu anketin 1 yıl süreceğini ve  en son 2014-2015 yılında yapıldığını  aktardı. Anketin içeriğinin özellikle Hayat Pahalılığı kapsadığı ve Covid-19 sonrasında KKTC halkının tüketim alışkanlıklarının değişimini ölçmek adına yapıldığının da sözlerine ekleyerek “Asıl halkı ilgilendiren konu da Hayat Pahalılığı konusudur” dedi.

İstatistik Kurumu Başkanı Türel Öksüzoğlu, 1 öncesinden başlayan duyuru yazısını da Gıynık Gazetesi’ne ulaştırdı

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu