GenelKıbrısManşet

İşte mükellef askerlerden mesajlar: “Zeki Ağabey 110 gündür içerdeyiz, ailemizi özledik”

Zeki Çeler izne çıkamayan askerlerin yazdığı mektupları meclis kürsüsünden okudu

Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Zeki Çeler, izne çıkamayan askerlerin kendisine sosyal medya aracılığıyla gönderdiği mektupları kürsüden okudu.

Gençlerin sesi olan Çeler, daha önce kürsüde Başbakan Ersan Saner’in askerdeki çocukların izinlerinin sırayla kullandırılmaya başladığı bilgisi verdiğini ancak o günden sonra kendisine çok sayıda askerin ulaştığını izne çıkamadıkları bilgisini kendisine verdiklerini açıkladı.

Çeler, askerlerden gelen mektupları bir bir okudu, hükümet üyelerini bu noktada inisiyatif üstlenip sorunu çözmeye davet etti.

“Umarım telefonlarına el konmaz”

Çeler, “Umarım bu mektupları bize ulaştırıp burada okuduğumuz için çocukların telefonlarına el konmaz. Ya da bir şekilde baskı yapılmaz” diyerek hükümetten bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

Bir yazı görseli olabilir

Arıklı’dan yanıt: Sırayla izne çıkılıyor

Çeler’in konuşması sonrasında hükümet adına söz alan Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Güvenlik Kuvvetlerinden üst düzey görevliyle görüştüğünü ve izinlerin sırayla yapılmaya başlandığı bilgisini verdi. “ GKK ya da TSK’dan yalan bilgi verildiğini düşünmüyorum, izinler kullandırılmaya başladı” dedi.

 

Bir şunu diyen bir yazı 'Merhaba Zeki Abi Mukellef izin kullanamıyor 16 kasımdan beri Er celbi Ve Çavuş Celbi olarak biz içerdeyik. Burada psikolojik olarak çöktük, Bizler Sanki Vietnamda askerlik yaparık Bu şekilde bir oluşumu biz 2020 2021 Mükellef Personel olarak kabul etmemiz mümkün değil. Ne zaman sesimizi çıkarmaya duyurmaya teşebbüs etsek Dava Mahmeme ile tehtit ediliyoruz. Ve Mükellef harici askerler (uzmanlar ve rütbeliler) Hergün dışarda ama virüs bulaşmaz onların kapma şansı yok ama biz çıkarsak bizim olma şansımız var? Güvenlik kuvvetlerinin oize bakış açısı budur. bizde arkalarından Kapıyı kapatıp. SAĞOL çekmekten. USANDIK- SESİMİZİ DUYUN' görseli olabilir

 

“Niyet varsa hafta sonu izne çıkarırlar”

Bu kez yerinden söz alan Çeler, “Biz de askerlik yaptık. Neyin nasıl söylendiğini biliyoruz. Eğer niyet varsa bu çocukları bu hafta sonu izne çıkarmaları gerekir” dedi.

Bir şunu diyen bir yazı 'Sayın vekilim iyi akşamlar, öncelikle size çok çok teşekkür ediyorum çünkü bizim sesimiz oldunuz. Biz 11 Aralık'ta kapandık, ben o tarihten bugüne kadar yani 16 Mart'a kadar sadece 2 gün izne çıkabildim oda 2 gün ve yıllık iznimden kesildi. Ben çavuşum ve hiçbir iznimizi kullanamıyoruz. İnanın milli duygularımızla oynuyorlar. Yani bizde umudu kestik, ben ve arkadaşlarım psikolojik sorunlar yaşamaya başlıyoruz umarız daha kötüsü olmaz. Her mükellefin ailesi var ama küçücük adada onlara hasret kaldık. Uzmanlar ve subaylar nasıl evlerine gidiyorsa bizde evimize gitmek istiyoruz artık.' görseli olabilir

Diğer Haberler

Başa dön tuşu