KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

İşte UBP-DP-YDP hükümetinin kabinesi

UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, UBP-DP-YDP hükümetinin kabinesini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a sundu

UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, UBP-DP-YDP hükümetinin kabinesini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sundu.

Cumhurbaşkanı Tatar, “İstişaremizi yapalım, kabineyi Ersan bey dışarıya çıkınca sizlere açıklayacak” diyerek basın mensuplarının sadece görüntü almasına müsaade etti. Tatar ile Saner arasında yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Saner, dışarıya çıkarak kabineyi açıkladı.

Saner, ülkenin ve ülke ekonomisinin çok çetin bir süreçten geçtiğini ifade ederek bütçenin bir an önce meclisten geçmesi gerektiğini belirtti.

Başbakan Saner, “Halkımızı en iyi anlayan bir parti olarak hükümetteki koalisyon ortaklarımızla birlikte hiç vakit kaybetmeden her türlü adımı atmakta kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

UBP’nin içerisinde sadece görev değişikliğine gidildiğine dikkat çeken Saner, 20 Milletvekilin bu görevleri yapabileceğinin altını çizdi.

Hamza Ersan Saner hükümetinin kabinesi şu şekilde:

Başbakan: Ersan Saner (UBP)

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı: Erhan Arıklı (YDP)

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı: Olgun Amcaoğlu (UBP)

Maliye Bakanı: Dursun Oğuz (UBP)

İçişleri Bakanı: Kutlu Evren (UBP)

Dışişleri Bakanı: Tahsin Ertuğruloğlu (UBP) (Teknokrat)

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı: Dt. Ünal Üstel (UBP)

Turizm ve Çevre Bakanı: Fikri Ataoğlu (DP)

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı: Nazım Çavuşoğlu (UBP)

Sağlık Bakanı: Dr. Ali Pilli (UBP)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Dr. Koral Çağman (DP)

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Bakanlıklarla ilgili kararname ve bakanlar kurulu listesi hükümet kurma görevini yürüten UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner tarafından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunulacak. Buna müteakip Cumhurbaşkanı atadığı Bakanlar Kurulu listesi ve onayladığı bakanlıklarla ilgili kararnameyi meclise yazı ile bildirecek.

Anayasaya göre Bakanlar Kurulu’nun programı, Cumhurbaşkanı’nın bakanları atama tarihinden başlayarak en geç bir hafta içinde, Başbakan veya bir bakan tarafından, Cumhuriyet Meclisi’nde okunması gerekiyor.

Programın Cumhuriyet Meclisi’nde okunmasından sonra güvenoyuna başvurulacak.  Güvenoyu için görüşmeler programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra başlayacak ve görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra oylama yapılacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu