KıbrısManşet

İşte ülkedeki son bir haftalık vaka durumu!

En fazla vaka sayısı Lefkoşa'da, en fazla vaka sayısına sahip olan bölge Girne/Merkez

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde etkili olmaya devam ediyor. Ülkemizde günlük saptanan vaka sayıları, yapılan test sayıları, ülke Kovid durumuna dair tüm bilgiler Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan bilgilendirme tabloları aracılığıyla kamuoyuyla da paylaşılıyor.

GIYNIK’ın derlediği son 1 haftalık veriler neticesinde 14-20 Nisan tarihleri arasında vaka sayılarının 53’nin altına düşmediği görülüyor.

14-20 Nisan tarihlerini kapsayan veriler ışığında;

Lefkoşa 137 vaka sayısı ile en fazla vaka sayısına sahip ilçe konumunda. Girne 121 vaka sayısına sahipken, Gazimağusa 116 vaka ile en yüksek vaka sayısına sahip olan 3.ilçe oldu. İskele’de son 1 haftada 20 vaka görülürken bu sayı Güzelyurt’ta yalnızca 1 oldu. Lefke’de ise 14-20 Nisan tarihleri arasında hiç vaka görülmedi.

Vakalar Merkezlerde yoğunlaştı

İlçelerde ise vakaların en fazla olduğu bölge 14-20 Nisan tarihleri arasındaki tablolara göre değerlendirildiğinde; Girne’nin Merkez bölgesi oldu. Girne/Merkez’de son bir haftada 55 pozitif vaka görüldü. Gazimağusa’nın Merkez bölgesi ise en fazla vaka sayısına sahip ikinci bölge oldu. Gazimağusa Merkez’de son 1 haftada 49 yeni vaka görüldü. Lefkoşa’da en yüksek vaka sayısına sahip bölge 22 pozitif vaka ile Gönyeli olurken İskele’de ise bu bölge Yenierenköy oldu. Yenierenköy bölgesinde 10 yeni vaka tespit edildi. Güzelyurt Merkez’de ise yalnızca 1 vaka saptandı.

Son 1 haftada Kovid kaynaklı vefat yaşanmadı

Son 1 haftalık verilere göre 1 hafta içerisinde ülkemizde toplam yapılan test sayısı 55.075. Belirtilen zaman dilimi içerisinde ülkemizde açıklanan toplam vaka sayısı ise 479 oldu. Yine aynı tarihler içerisinde tedavisi tamamlanıp taburcu edilen hasta sayısı ise 417 olurken Kovid-19 kaynaklı vefat yaşanmadı.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu