GenelKıbrısManşetSiyaset

İşte yeni başkanlar

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Narin Ferdi Şefik, dün akşam saat 22 itibariyle yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarını açıkladı. Buna göre, CTP 7; UBP 6; TDP 1; DP 1 ve bağımsız adaylar 3 belediyeyi kazandı

MECLİS ÜYELERİ, MUHTARLAR VE AZALAR BUGÜN BELLİ OLACAK

Ülkedeki 767 sandığın tümü açıldıktan sonra açıklama yapan YSK Başkanı Narin Ferdi Şefik, 18 belediyede başkanlığı kazananları açıkladı. Sonuçların henüz resmi olmadığının altını çizen Şefik, CTP’nin 7, UBP’nin 6, TDP ile DP’nin 1’er ve bağımsızların ise 3 belediyeyi kazandığını duyurdu ve sonuçların hayırlı olmasını diledi. Manşetimizin yayına hazırlandığı saatlerde Şefik; belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri için oy sayımının devam ettiğini de belirtti.

BİR KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLDU

6 kadın adayın yarıştığı yerel seçimde sadece Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’nde bir kadın başkan seçildi. Böylelikle, UBP adayı Fatma Çimen Tuğlu, ülkedeki tek kadın belediye başkanı oldu. Öte yandan, Mahmut Özçınar yedinci kez, Mehmet Harmancı, Hasan Sadıkoğlu ve Aziz Kaya ise üçüncü kez belediye başkanı seçildi.

MİLLETVEKİLLERİ SEÇİLEMEDİ

Yerel seçimde belediye başkanlığı için yarışan 3 milletvekili seçilemedi. UBP milletvekili Sadık Gardiyanoğlu ile CTP milletvekili Sıla Usar İncirli Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) için; CTP Milletvekili Şifa Çolakoğlu ise Yeniboğaziçi Belediyesi için yarıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu