DünyaGenelManşet

İsveç’ten bir hata daha, PKK bu kez haraç topladı

Son zamanlarda Türkiye ile kriz yaşayan İsveç’te, bu kez de PKK/YPG terör örgütü destekçileri terör örgütü PKK için haraç topladığı ortaya çıktı. Bir kişi gözaltına alındı.

NATO’ya üyelik sürecinde, Türkiye’nin tüm uyarılarına rağmen PKK sempatizanlarına kucak açmaya devam eden İsviçre’de, geçtiğimiz haftalar içinde skandal olaylar peş peşe gelmişti. Geçtiğimiz Ocak ayında başkent Stockholm’de bulunan tarihi belediye binası önünde toplanan terör destekçileri, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından asmıştı. Olayın ortaya çıkmasıyla beraber İsveç yetkililerine Türkiye’den tepki büyük olmuştu.

HARAÇ KESİYORLAR 

İsveç hükümeti, iğrenç eylemleri göstermelikten gelirken İslam düşmanı Rasmus Paludan’ın Türk Konsoloslukları önünde Kur’an-ı Kerim yakma eylemine izin vermesiyle ikili ilişkileri koparma noktasına getirmişti.”İfade özgürlüğü” adı altında eylemlerin gerçekleştiği ülkede terör unsurlarının kol gezdiği, yaşanan son olayla bir kez daha kanıtlandı.

Başkent Stockholm’de terör örgütü PKK destekçileri, Kürt kökenli esnafı gezip, terör örgütüne destek için haraç kesiyor. İsveç radyosu SR’nin haberine göre, 40 yaşlarında bir kişi, teröre finansman sağlamak, gasp teşebbüsü ve silahlı saldırı suçları işlediği şüphesiyle gözaltına alındı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu