KıbrısManşet

İşverenler çalışanlarına derhal PCR testi yaptırmalı!

GIYNIK'a ulaşan ve sesleri olmamızı isteyen vatandaşlar, çoğu işyerindeki personelin pozitif çıkmasının ardından işverenlerin çalışanlarına PCR testi yaptırmasını istiyor.

Meyil Avcan

Ülkemizde Temmuz ayı sonrası hava ve kara kapılarının açılımıyla birlikte koronavirüs vakalarında artış gözlemlenirken, bu son bir haftada yerel bulaşta artış yaşanması oldukça endişe verici.

Üstelik yerel bulaşta temas kaynağının bulunamaması ise durumu bir o kadar daha ciddi kılıyor.

GIYNIK’a ulaşan ve sesleri olmamızı isteyen vatandaşlar, çoğu işyerindeki personelin pozitif çıkmasının ardından işverenlerin çalışanlarına PCR testi yaptırmasını istiyor!

Uzmanlar bulaşın olması gerektiğini savunurken, buna destek verecek güçlü bir sağlık altyapısına sahip olmamız gerektiğini üstüne basa basa söyledi.

Gelinen son durumda dün açıklanan yeni 26 vakanın içinden 8 vakanın yerel bulaş olması ve bunun adamızın dört bir tarafından tespit edilmesi, koronavirüsün her yere yayıldığını gösteriyor.

Yarın okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi planlanmışken, hal böyleyken ne olacağı hala belirsiz. Aileler ise endişeli…

Bankada, barda, otelde, okulda çalışan personelde pozitif vakalar görülmesi ise oradan hizmet alan kişilere bulaşın yayılması pandeminin kontrolden çıktığının bir göstergesi..

Hal böyleyken vatandaş, işyerlerine giderken oradaki personelin kovid-19 olup, olmadığını nereden bileceğini sorgular hale geldi.

Bulaşı kontrol altında tutabilmenin bir yönteminin de işverenlerin çalışanlarına PCR testi yaptırmaktan geçtiğini savunan halk, temasta bulundukları kişilerin negatif olduklarını bilmek istediklerini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu