DünyaEkonomiGenelManşet

İsviçre’nin saat ihracatı rekor kırdı

İsviçre’nin saat ihracatı Kasım ayında ABD ve FIFA Dünya Kupası’nın düzenlendiği Katar’ın talebinin artmasıyla rekor kırdı. En fazla talep fiyatı 3 bin franktan yüksek saatlere oldu.

İsviçre’nin saat ihracatı Kasım ayında, Çin’in talebinin azalmasına rağmen rekor kırdı.

İsviçre Saat Endüstrisi Federasyonu’nun açıklamasına göre, ülkenin aylık saat ihracatı yüzde 10,9 artarak 2,4 milyar franka (yaklaşık 2,6 milyar dolar) ulaştı. Ocak ayından Kasım ayına kadar olan toplam ihracat değeri ise bir önceki yıla kıyasla yüzde 11,9 artarak 22,9 milyar frank (yaklaşık 24,7 milyar dolar) oldu.

En fazla talep fiyatı 3 bin franktan yüksek saatlere oldu

Fiyatı 3 bin franktan (yaklaşık 3 bin 240 dolar) yüksek olan saatlere olan talep yüzde 15,7 ve fiyatı 200 franktan (yaklaşık 216 dolar) düşük olan saatlere olan talep yüzde 15,6 artış gösterdi. Düşük fiyatlı saat satışlarına Swatch Group ile Omega’nın işbirliği ile sunulan MoonSwatch saatlerinin öncülük ettiği tahmin ediliyor.

Fiyatı 200 ile 500 frank (yaklaşık 216 ile 540 dolar) arasındaki saatlerin ihracatı ise yüzde 30 düştü.

FIFA Dünya Kupası’nın düzenlendiği Katar’da talep yüksek oranda arttı

Kasım ayında Katar’a olan ihracat bir önceki yılın Kasım ayına kıyasla yüzde 112 artarak 36 milyon franka (yaklaşık 38,8 milyon dolar) ulaştı. Bu veriye göre Katarlı satıcıların FIFA Dünya Kupası öncesinde stok yaptığı düşünülüyor.

Kasım ayında ABD’ye olan ihracat ise bir önceki yılın Kasım ayına kıyasla yüzde 33 artış gösterirken, Çin’e olan ihracatın Kovid kısıtlamaları nedeniyle yüzde 11,5 düştüğü belirtiliyor.

Pandemi döneminde özellikle Amerikalıların Rolex, Omega ve Patek Philippe gibi İsviçreli markaların saatlerine olan talebinin arttığı bildiriliyor. Geçtiğimiz yıl ABD, Çin’in yerini alarak İsviçre saatlerinin en büyük pazarı olmuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu