KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

İsyan bayrağı

Kuzey Kıbrıs halkı ‘yeter be gavvole’ dedi. Ekonomik örgütlerin de ‘asfalyası attı’… “Bir hükümeti guramadınız, memleketi allem gallem mansura ettiniz”…

ÜLKE FELAKETE SÜRÜKLENİYOR… Ülke 44 gündür hükümetsiz. Siyasiler bir hava kesmiyor. Halkın döviz altında lime lime olduğu, esnafın can çekiştiği, ekonominin, turizmin, eğitimin yerlerde süründüğü, 2021 yılı için 3 Milyar TL’lik bütçe açığının öngörüldüğü bu günlerde ‘siyasilerin hırsı’ ülkeyi felakete sürüklüyor.

YOKLAR ÜLKESİ… Her gün yeni bir fikir, her gün yeni bir hükümet modeli ortaya atılıyor. Siyasiler halkın gözünde ‘masgara’ durumuna düştü. Bütçe, hükümet krizinin bitmesini bekliyor. Plan YOK! Proje YOK! Bütçe YOK! Bakanlar Kurulu YOK! İhale YOK! Karar YOK!

GIYNIK ÖZEL – GIYNIK MANŞET

TEKNOKRAT SANCISI

YDP’nin azınlık hükümetini destekleme noktasında talebi olan teknokrat hükümet Ersan Saner’i sıkıntıya soktu. Saner, UBP’lileri teknokrat kabinede ikna edemedi. Gün boyunca yapılan toplantılardan bir sonuç çıkmadı. Saner partili arkadaşlarını teknokrat kabineye ikna edemedi. UBP’nin isteği 15 Mayıs’ta erken seçim ve o güne kadar hükümet.

YDP’DEN KOŞULLU DESTEK

YDP Başkanı Erhan Arıklı dün gece UBP’deki kritik toplantıya katıldı. YDP, UBP’nin azınlık hükümetine destek beyan eden tek parti. Ancak bu destek koşulsuz değil. Onların koşulu; Mart’ta erken seçim… Mayıs’ta olacak bir erken seçimde ise kabinede bir isme sahip olmak.

TALİMATLAR SARAYDAN

Her kritik toplantı sonrası UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner’in Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na koşması, çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. Saner’in, geç saatlere kadar Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la gerçekleştirdiği toplantılar, siyasi kulislerde, ‘Ankara’dan talimatlar mı geliyor yoksa son kararı Tatar mı veriyor?’ sorularına neden oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu