EğitimKıbrısManşetToplum

‘İthal öğretmen’ krizi büyütecek

Günlerdir seslerini duyurmak için grev ve eylem yapan öğretmenler yeni bir şokla karşı karşıya!

Günlerdir seslerini duyurmak için grev ve eylem yapan öğretmenler yeni bir şokla karşı karşıya!

Devrim DEMİR

HUZURSUZLUĞU ARTIRIR
Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görevlendirilmek üzere toplamda 116 öğretmen için atama münhali yayımladı. Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) grev ve eylemleri devam ederken açıklanan münhaller, şok etkisi yarattı. Sendikaların grev nedenleri arasında Türkiye’den öğretmen getirilmesinin durdurulması da varken, yaşanan bu gelişmenin, eğitimdeki sorunların içinden çıkılmasını daha da zora sokacağı savunuldu. Sendikaların grevi bugün de sürecek.

232’NİN 116’SI SEÇİLECEK
“KKTC’de görevlendirmek üzere” 14 ayrı branş için duyurulan münhalde, “Temsil yeteneği sınavına” 232 öğretmenin çağırılacağı bunların 116’sının seçilip, Kıbrıs’a yollanacağı dikkati çekiyor. Açıklanan münhalde özel eğitim için 60, rehberlik için 15, teknoloji ve tasarım için de 15 öğretmen alınacağından söz edilirken, erkek-kadın 7 imam hatip öğretmeni de KKTC’ye gönderilecekler arasında olacak. Gönderilecek öğretmenlerin bazılarının “ihtiyaç fazlasından dolayı KKTC’li öğrencilere burs verilmeyen” branşlar arsında yer aldığı da iddia edildi.

MAVİŞ, “AMACINIZ NEDİR?”
Münhalin duyurulmasının ardından konuyla ilgili açıklama yapan KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Kıbrıs’ın kuzeyinde yetişmiş, potansiyele sahip ancak işsiz durumda yüzlerce mezun öğretmen adayı olduğunu hatırlattı. Maviş, işsiz gençler iş beklerken Türkiye’den öğretmen getirilmesinin hangi amaca hizmet ettiğini sorusunu gündeme getirdi. Maviş, “Bu ülkenin yetişmiş insan gücü, bilgi, beceri ve potansiyeli var! Bu alanlarda sayısız işsiz mezunumuz varken, Türkiye’den öğretmen getirme amacınız nedir?” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu