KıbrısManşet

İyi giden hiçbir şey yok

Geçen günün üstünden daha da kötüsü olmaz dedikçe çok daha fazla dibe battığımızı görüyoruz. Satın alma gücünün her gün biraz daha yitirildiği bir dönemde siyasetçileri altı boş cümleler kurup temelsiz konuşmaları içinde bulunduğumuz bu zor dönemde kimseye umut vermiyor

Ülkede maalesef iyiye giden bir şey yok.

Geçen günün üstünden daha da kötüsü olmaz dedikçe çok daha fazla dibe battığımızı görüyoruz. Satın alma gücünün her gün biraz daha yitirildiği bir dönemde siyasetçileri altı boş cümleler kurup temelsiz konuşmaları içinde bulunduğumuz bu zor dönemde kimseye umut vermiyor.

KKTC’yi sonsuza dek yaşatacağız, şöyle yapacağız böyle edeceğiz diye nutuklar dinlemekten öte KKTC topraklarında yaşayan insanların refahı adına siyaset kurumu en ufak bir öngörüye sahip değil.

Dolayısıyla bugün ihtiyacımız olan şey elle tutulur, gözle görülür şekilde insanların alım gücünü artırmak ve bunun yaşam kalitesine olumlu yansımasını sağlamaktır.

Yoksa ayda 40,50 bin TL maaşı cebe indirerek, dar gelirli insanlara boş nutuklar atmak kolay.

Dolayısıyla KKTC’yi yaşatma nutukları atanların bunun gereğini yapma gibi bir de sorumlulukları olduğunu anlamaları gerekiyor. Yoksa bu nutukları atanların da dahil olduğu ayrıcalıklı bir kesim insana dolgun maaşlar vermek için ayakta tutulmaya çalışılan yapı olmamalı KKTC.

Bu ülkede fırsat eşitliğinden bahsedebilir miyiz?

Mesela gelir adaleti var mı bizim ülkemizde?

Yok.

Eğitimde fırsat eşitliği var mı?

Yok.

Gelir kaleminde  fırsat eşitliği var mı?

Yok.

Vergi sistemi adil mi?

Değil.

Kamuda liyakata dayalı bir sistem var mı?

Yok.

İstihdamda fırsat eşitliği var mı?

Yok.

Sağlıkta fırsat eşitliği var mı?

Yok.

Gelin bütün bunları sağlayalım ve hep birlikte KKTC’yi sonsuza dek yaşatalım.

Var mısınız buna.

Hiç sanmıyorum.

Zira sizin böyle bir derdiniz yok.

Hiç de olmadı.

Aslında KKTC’yi yaşatalım derken KKTC’yi oluşturan halk sizin gibi kişilerin umrunda bile değil.Varsa yoksa bu bozuk ve adil olmayan düzen içinde sizin ve yakın çevrenizin  ne kadar nemalandığıdır.

Geçtiğimiz günlerde Bu Memleket Bizim Platformu Türkiye Cumhuriyeti Elçiliğine giderek Türkiye’ye  giriş yasağı konan Kıbrıslı Türkler  hakkında bilgi talep etti.

Sanırım bu yönde bilgi sahibi olmayı istemek tabi bir hak.Dolayısıyla bu talebin olumlu karşılanması durumunda Türkiye Cumhuriyeti’ne giriş yasağı konan Kıbrıslı Türkler de bundan bilgi sahibi olacaklar.

Malum ki ülkemizde içten kaynaklanan çok sorunumuz var. Bu sorunları çözecek kabiliyeti ve nihayetinde iradeyi maalesef yeterince gösteremiyoruz.

Bunun en başında gelen nedenlerden birisi de kuşku yok ki çözüm üreten ve odak noktasına insan yerleştiren bir anlayışın olmamasıdır. Popülizm her yanımızı sarmış durumdadır. Dolayısıyla öncelikle popülizme son vermek ve gerçek sorunlarımıza odaklanmak zorundayız. Ülkemizde var olan sorunların  kaynağı bellidir.

Bu sorunları gidermek için ise doğru adımlar atmak zorundayız.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu