GenelKıbrısManşet

İyi günde kötü günde…

Savaşın kötü yüzünün birleştirdiği Fethi Akıncı ve Yannis Marateftis’i dün yine acı bir olay buluşturdu. Akıncı, Marateftis’i en acı gününde de yalnız bırakmadı

DEVRİM DEMİR

Savaşın kötü yüzünün birleştirdiği Fethi Akıncı ve Yannis Marateftis’i dün yine acı bir olay buluşturdu. Akıncı, Marateftis’i en acı gününde de yalnız bırakmadı

SAVAŞTA BAŞINDAN VURMUŞTU

Kıbrıslı Türk Fethi Akıncı ile Lefke’de 21 Temmuz 1974 sabahı, başından vurarak ağır yaraladığı Kıbrıslı Rum Yannis Marateftis’in 2009 yılında başlayan dostlukları kötü günde de devam ediyor. Kıbrıslı Türk Fethi, Kıbrıslı Rum Yannis’le 35 yıl sonra 2009 yılında çatışma bölgesinde buluşup barış mesajları vermişti. İki tarafın ortak dostluğu yıllardır sadece Kıbrıs’a değil dünyaya mesaj verirken; Akıncı, 43 yaşındaki kızını kaybeden Marateftis’i en acı gününde de yalnız bırakmadı.

GÖZYAŞLARI ORTAK AKTI

Birbirleri ile iletişimlerini bir daha koparmayan Akıncı ve Marateftis’in dostluğu dünyaya örnek teşkil ederken, birlikte birçok etkinliğe imza atan ikili, dün bu kez de acı bir olay için kucaklaştı. Marateftis’in 43 yaşındaki kızının cenazesine katılan Akıncı gözyaşlarına hâkim olamadı. GIYNIK GAZETESİ, Kıbrıs’ın güneyinde önce kilisede ardından da Rum mezarlığındaki cenaze törenini takip ederek o anlara şahit oldu. Duygularını GIYNIK Gazetesi ile paylaşarak savaşın ne denli kötü bir şey olduğunu vurgulayan Fethi Akıncı, en güzel yıllarında savaşı yaşadıklarını ve bir daha aynı şeylerin yaşanmaması için çabalamaya devam edeceklerini söyledi.

“GÜL BAHÇESİ YERİNE MAYINLAR EKTİLER”

Fethi Akıncı, yakın dostu Yannis Marateftis’i dün hiç yalnız bırakmadı. Yannis’in gözyaşlarına ortak olan ikili cenazeden sonra evde de buluştu. Başından vurulan Yannis, “O benim kardeşim dünya bizim dostluğumuzu örnek almalı, savaşlar bitmeli” dedi. Akıncı Kıbrıs’ın her köşesinde gül bahçeleri olması gerekirken, dikenli tellerle çevrildiğini ifade ederek, “Güller ekilecek tarlalara mayınlar döşendi, teller örüldü” dedi. Bir süredir kanser tedavisi gören 43 yaşındaki kızını defneden Yannis ve eşinin acısına ortak olan Akıncı’nın davranışı dünyaya bir kez daha ‘Barış’ mesajı verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu