Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Jale Refik-Rogers: Sayın Özgürgün’ün yaptığı açıklamaları bu devletin kurumlarına, yargısına ve meclisin iradesine büyük bir saygısızlıktır

Jale Refik-Rogers, Hüseyin Özgürgün'ün istifası ve dokunulmazlık meselesine binayen sosyal medya hesabı üzerinden bazı değerlendirmelerde bulundu

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ
Jale Refik-Rogers, Hüseyin Özgürgün’ün istifası ve dokunulmazlık meselesine binaen sosyal medya hesabı üzerinden bazı değerlendirmelerde bulundu.

Bir vekilin dokunulmazlığının ne şartlarda kaldırılabileceği Meclis İç tüzüğünün 128-130 sayılı maddelerinde düzenlenmiştir. Başsavcılıktan gelen talep doğrultusunda Sayın Hüseyin Özgürgün’ün dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili bir komite oluşturulmuş ve komitedeki vekiller Başsavcılık ve Polisten sunulan evrakları inceleyip değerlendirmelerini yapmıştır.

Dokunulmazlık Komitesi iki noktada değerlendirme yapabilir:
1. İsnatın (suçun) ciddiliği
2. Dokunulmazlığın kaldırılması isteminin siyasal amaçlara dayanmadığı
Bu iki noktada komite değerlendirmesini yapıp dokunulmazlığın kalkması yönünde bir karar vermiş ve gerekçeleri içeren bir rapor hazırlayıp bunu genel kurula sunmuştur.
Genel kurulda raporun sunulması ile yapılan oylamada ise dokunulmazlığın kalkması yönünde bir karar çıkmıştır.
Hal böyle iken sayın vekil dokunulmazlığının kalkmasını bir kişi veya bir siyasi parti yüzünden olmuş gibi göstermeye çalışması kabul edilebilir bir şey değildir.
Sayın Özgürgün’ün yaptığı açıklamaları bu devletin kurumlarına, yargısına ve meclisin iradesine büyük bir saygısızlıktır. Dokunulmazlığın kalkması birisini suçlu ilan etmek değildir. Eğer sayın vekil bu kadar eminse, hemen ülkeye geri dönüp yargı sürecinin önünü açmalı ve aklanmalıdır.
Bunu yapmayıp uzaktan Halkın Partisi’ne laf söylemek samimiyetle bağdaşmaz. Hele dün istifasını reddeden partisine, “adım attılar ama yeterli değil” diyerek telkinde bulunması, istifanın samimi bir niyet beyanı mı yoksa bir oyunun parçası mı olduğunu sorgulatır.
Fotoğraf açıklaması yok.Fotoğraf açıklaması yok.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu