DünyaGenelManşet

James Bond filmlerinin yıldızı Daniel Craig depremzedeler için milyonlar topladı

James Bond filmlerinin yıldızı İngiliz oyuncu Daniel Craig, Türkiye’de ve Suriye’de binlerce kişinin ölümüne neden olan depremlerin ardından yaptığı yardım çağrısıyla 101,5 milyon sterlin topladı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından Türkiye’de en az 44 bin kişi, Suriye’de ise en az 5 bin 800 kişi hayatını kaybetti. Türkiye’de 11 ili etkileyen depremlerde yüzlerce bina yerle bir oldu, insanlar sevdiklerini, evlerini kaybettiler.

Dünyanın birçok yerinden hem Türkiye’ye hem Suriye’ye yardım eli uzandı. Hem sanatçılar, hem müzisyenler hem de sporcular yardım çağrısında bulunarak depremzedelerin yaralarını sarmaya çağırdılar. James Bond karakteriyle tanınan İngiliz oyuncu Daniel Craig, Birleşik Krallık’ta 14 yardım kuruluşunu bir araya getiren Disasters Emergency Commite (DEC) ile birlikte depremzedeler için çalıştı. Dünyaca ünlü oyuncunun çağrısının ardından toplamda 101,5 milyon sterlin toplandı.

Dünyaca ünlü oyuncu, günler önce yaptığı bağış çağrısında “Depremler saniyeler sürdü ama etkisi yıllarca sürecek. Hastaneler, okullar ve iş yerleri enkaza döndü. Yüz binlerce insan dondurucu kış koşullarında evsiz kaldı. Lütfen DEC’i destekleyerek onlara yardım etmek için elinizden geleni yapın” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler

Diğer Haberler

Başa dön tuşu