Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrıs

Jeremy Corbyn: İngiltere’nin Kıbrıs üssü, İsrail’e silah sevkiyatında kullanılıyor

İngiltere'de iktidardaki İşçi Partisinin eski lideri ve bağımsız milletvekili Jeremy Corbyn, Akrotiri Üssü’nün İsrail’e silah taşıyan uçuşlar için “aktarma noktası” olarak kullanıldığını öne sürerek, Kıbrıs’ın çatışmalara giderek daha fazla dahil edildiğini söyledi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

İngiltere’de iktidardaki İşçi Partisinin eski lideri ve bağımsız milletvekili Jeremy Corbyn, bugün yaptığı açıklamada, ülkesine ait Akrotiri Üssü’nün İsrail’e silah sevkiyatı için bir “aktarma noktası” olarak kullanıldığını iddia etti.

 

Açıklamasını, Akel tarafından Avrupa’daki sol partiler için düzenlenen bir “çalışma günü” etkinliğinde yapan Corbyn, bu durumun Kıbrıs’ın Orta Doğu’daki çatışmalara giderek daha fazla dahil olmasına yol açtığını söyledi.

 

Cyprus Mail’de yer alan habere göre, Corbyn, “Filistin halkının özgür yaşama hakkına tam destek verilmesi, İsrail işgalinin sona ermesi, yaşananların gerçek adıyla yani soykırım olarak tanımlanması ve Filistin halkıyla pratik dayanışma gösterilmesi gerekiyor” dedi.

 

Corbyn konuşmasında, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’i de eleştirerek, onun liderliğinde Avrupa Birliği’nin “devasa silahlanma harcamalarına” yöneldiğini ve “süregelen savaşlar nedeniyle silah sanayii hisselerinin büyük oranda değer kazandığını” söyledi.

 

Corbyn’in sözleri, RAF’ta 19 yıl teknisyen olarak görev yapan Steve Masters’ın geçen ay yaptığı çağrının ardından geldi. Masters, İngiltere hükümetine, Ağrotur’dan Gazze üzerinde gerçekleştirilen uçuşlara dair görüntülerin yayımlanması çağrısı yapmıştı.

 

Bu uçuşların İsrail’le paylaşılan istihbarat topladığı iddia edilirken Masters, görüntülerin gizli tutulmasının “İngiltere’nin bir soykırıma maddi destek verdiği şüphesini güçlendirdiğini” söylemişti.

 

Masters, “Hesap verebilirlik gereklidir; bunun Lahey’e gitmek anlamına gelmesi gerekiyorsa öyle olsun” ifadelerini kullanmıştı. İsrail’e aktarılan istihbaratın sivilleri hedef almak için kullanılmış olabileceği sorulduğunda ise, “Bu kimsenin hayal gücünü zorlamaz” demişti.

 

Jeremy Corbyn de daha önce benzer açıklamalar yapmış, “Bu üssün amacı nedir? Batı Şeria’daki illegal İsrail işgalini ve Gazze’nin sürekli bombardımanını desteklemekten başka bir işlevi var mı?” diye sormuştu.

 

Corbyn geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamalarda, İngiltere’nin Kıbrıs’taki üslerinin “İsrail’e giden uçuşlar için ara durak olarak kullanıldığından” ve “Gazze üzerinde yapılan gözetleme faaliyetlerinde” rol aldığından endişe duyduğunu belirtmişti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu