KıbrısManşet

Jet2’nin kasasındaki nakit para miktarı

Jet2, benzersiz operasyonel ve finansal zorluklar nedeniyle son bir yılda 373 milyon pound kayıp yaşadığını açıkladı. Şirket, kasasındaki nakit para miktarını da açıkladı.

 

Jet2, benzersiz operasyonel ve finansal zorluklar nedeniyle son bir yılda 373 milyon pound kayıp yaşadığını açıkladı. Şirket, kasasındaki nakit para miktarını da açıkladı.
İngiliz hava yolu şirketi ve tur operatörü Jet2, pandeminin ortaya çıkardığı benzersiz finansal ve operasyonel zorluklar nedeniyle son bir yılda 373,8 milyon pound (530 milyon dolar) kayıp yaşadığını açıkladı. Şirket, pandemi öncesindeki mali yılda 265 milyon pound (365 milyon dolar) kar açıklamıştı.

Kasasında 2,6 milyar dolar var

Pandeminin başlangıcından bu yana müşterilere 1,4 milyar pound (1 milyar 930 milyon pound) geri ödeme yaptığını kaydeden Jet2, şirketin şu anda 1,9 milyar pound (2 milyar 620 milyon dolar) nakitinin olduğunu belirtti. Jet2, koronavirüsle mücadele için hissedarlardan ve bankalardan 1 milyar pound finansal destek sağlamıştı.

Paket tur yolcusu yüzde 90 azaldı

Jet2’nun yılık yolcu sayısı yüzde 91 düşüşle 14 milyon 620 binden 1 milyon 320 bine düştü, paket tur yolcu sayısı yüzde 90 azaldı.
Jet2’ya göre finansal güçlü, esnek ve güvenilir tur operatörleri için fırsatlar artacak. Şirketin Başkanı Philip Meeson şunları söyledi:

Nisan ayındaki rapor hayal kırıklığı yarattı

”İngiltere’deki ve Avrupa’daki başarılı aşılama çalışmaları, ilk 3 ayda seyahat sektörüne çok az olumlu etkide bulundu. Hükümete bağlı Seyahat Çalışma Grubunun nisan ayındaki raporu hayal kırıklığı yarattı. Sonrasında gelen trafik lambası sistemi tüketicilerde netlik sağlamak yerine daha fazla kafa karışıklığına neden oldu.

‘’2022 sezonu daha iyi olacak’’

Ancak geçen açıklanan genişletilmiş ‘yeşil liste’ ve çift aşı olanların sarı kategorideki ülkelerden dönüşlerinde karantinaya alınmayacaklarına ilişkin potansiyel yaklaşım, atılmış güzel adımlardı. Bunlar, Birleşik Krallık’ın uluslararası yeniden açma konusunda kararlı olduğunu göstertiyor.
Grubun 2022 performansı çok büyük oranda bu yazın geri kalanında izin verilen uçuş düzeyine bağlı olarak değişecek.
Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, misafirler belirsizlik nedeniyle seyahate çok kısa süre kala rezervasyon yapıyor. 2021-22 kış sezonu için bugüne kadar yapılan rezervasyonlar tatmin edici. 2022 yaz sezonu rezervasyonları ise cesaret verici. 2022 haz sezonunun hem 2020 hem de 2021’den daha iyi olacağını düşünüyoruz.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu