DünyaMagazinManşet

Johnny Depp, Amber Heard’e açtığı davayı kazandı

Johhny Depp ve Amber Heard arasındaki iftira davasında jüri kararını açıkladı. Davayı Depp kazanırken, mahkeme Heard'ın 15 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Hollywood yıldızları Johnny Depp ve Amber Heard arasında haftalardır süren davada jüri karara vardı.

Depp, eski karısı Heard’e karşı açtığı tazminat davasını kazandı.

Jüri, Johnny Depp’i haklı bularak Amber Heard’in yazdığı makalenin ünlü oyuncuyu karalama niteliği taşıdığına karar verdi.

Oy birliğiyle alınan kararda, Jüri Heard’ün eski eşi Depp’e iftira attığına karar verdi. Jüri karalama davasında Heard’ın Depp’e 15 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Depp, Heard’ün 2018’de Amerikan Washington Post’a yazdığı makalede isim vermeden ev içi şiddet mağduru olduğunu söylemesi üzerine eski karısına iftira davası açmış ve 50 milyon dolar tazminat istemişti. Heard de ona karşı dava açarak 100 milyon dolar tazminat talep etmişti.

2009 yılında tanışan çift 2015-2016 yılları arasında evliydiler.

Depp mahkemeye katılmadı

Nisan ayında başlayan duruşmada jüri üyeleri toplamda 100 saatten fazla ifade ve Depp ve Heard’ın canlı ifadesi de dahil olmak üzere düzinelerce tanık dinlendi.

Depp’e yakın bir kaynak CNN’e önceden planlanan taahhütleri olduğu için karar açıklanırken mahkemede olmayacağını ancak mahkemeyi İngiltere’den izleyeceğini söyledi.

Duruşma öncesinde Heard’ın sözcülerinden yapılan açıklamada, “Nerede olduğunuz önceliklerinizin ne olduğunu gösteriyor. Johhnu Depp İngiltere’de gitar çalarken Amber Heard Virginia’da karar bekliyor. Depp alaycı ve ciddiyetsiz tavrını turneye çıkarıyor” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu